Kılıçdaroğlu: ‘Bu sistemle ilgili Meclis’e gelen her şeye hayır derim’

TerraNova

New member
Kılıçdaroğlu Habertürk TV’de yayınlanan programda, kendisinin başlatmış olduğu helalleşme tartışmasıyla ilgili, “Siyaset hayli kutuplaştı, yan yana geldiğimizde birbirimizin yüzüne bakamayacak duruma geliyoruz” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, “Silk evvel benim başörtülü bacılarımla helalleş” diyen AK Parti Genel Lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kelamlarına, “İlk başörtüsü yasağının yanlışsız olmadığını ömrümün her alanında dillendirdim. Onların acılarını anlamalıyız. Birebir tabloların yaşanmaması için gelecekte âlâ bir vizyon belirlemeliyiz” diye cevap verdi.

Kılıçdaroğlu şunları söylemiş oldu: “Benim CHP’ye uzaklıklı olan bölümlerle yaptığım toplantıların sonunda bir fazlaca kişi ‘helalleşmemiz lazım’ diye hoş temennilerde bulundular. Ben bunu kamuoyuna açık toplantılarda da dillendirdim. Birbirimizi anlamamız gerektiğini, oturup konuşmamız gerektiğini söz ettim. Kavram biraz benden çok, benim dışımda CHP’ye aralıklı olan kesitlerin dillendirdikleri kavramdı. Hoş bir kavram aslında. Barış, sevgi, müsamahaya davet yapan bir kavram.”

Helalleşme davetinin parti ortasında de rahatsızlık yaratttığına ait bir soruya ise Kılıçdaroğlu, “Parti tabanında bir sorun yok. Ben ilçe liderleriyle, vilayet liderleriyle görüşüyorum. Tenkit geldiği anda benim vilayet liderim bunu epey rahat söyler, milletvekili arkadaşlarımız da rahatlıkla söyler.” cevabını verdi.

Kılıçdaroğlu, 50+1 tartışmalarına ise ‘ekonominin gündemden düşürülmesi’ olarak gördüğünü ve sıcak bakmadığını belirterek, “Şu an yaşadığımız 50+1 sorunu değil, sistem sorunu. Bu sistemle ilgili Meclis’e gelen her şeye hayır derim’ karşılığını verdi.