Kılıçdaroğlu, TÜİK binasına alınmadı

TerraNova

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) gideceğini deklare etti.

Kılıçdaroğlu, toplumsal medya hesabından yaptığı açıklamada, “TÜİK’ten randevu istedim, vermediler. Saat 11.00’de geliyorum, haberiniz olsun @tuikbilgi.” sözünü kullandı.

Kılıçdaroğlu ve birlikteinde CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, CHP İstanbul Milletvekili Fethi Açıkel görüşme için TÜİK’e geldi.

Kılıçdaroğlu ve birlikteindeki heyete TÜİK’in kapıları randevuları olmadığı sebebi öne sürülerek açılmadı.

Kılıçdaroğlu şunları söylemiş oldu:

“TÜİK cumhuriyetin değerli kurumlarından birisidir. Bu kurumun sayıları 84 milyon vatandaşımızı ilgilendirmektedir. Bu kurumun sayıları üzerine siyasetler oluşturulur.

Dün TÜİK’ten randevu istedik. Buraya sağlıklı ve dengeli bilgiler almaya geldik. Lakin randevu verilmeyeceğini belirttiler. Kendilerine TÜİK’in internet sitesinde yazanları okuduk. Burada bilgi almak istiyorsanız merkez teşkilatımıza gelebilirsiniz yazıyor. Biz de bu doğrultuda bilgi almak istedik.

Bu tablo Türkiye’nin geldiği yeri göstermesi açısından kıymetli bir tablodur. Unutulmaması gereken bir gerçektir. Devletin sahip olduğu bilgiler ve bu ayrıntıların nasıl toplandığını ana muhalefete kapanıyor. Bu daha evvel görülmemiş bir şey.

Bu kurum enflasyon bilgilerini açıklıyor. Bu sayılar itimat vermiyor. Bütün vatandaşlara seslenmek istiyorum. Enflasyon sahiden bunların argüman ettiği üzere mi? Burası itimat vermediği için bir küme akademisyen da varsayım yapıyor. Onlar yıllık enflasyonu yüzde 58,63 buluyor. Emekçinin memurun emeklinin hakkını korumak benim nazaranvimdir.

Şayet TÜİK sayılarla oynuyorsa bu memura personele emekliye daha az vereceğim diyor. bu biçimde bir tabloya sessiz kalırsam ben niçin siyaset yapıyorum. Buraya gelişmenin sebebi o. Milyonların hakkını savunmak için buraya geldi.

Onlara bu bilgileri nereden aldıklarını soracaktık.

TÜİK: Enflasyon yüzde 21,31

TÜİK’in bugün deklare ettiğı enflasyon bilgilerine nazaran, aylık yüzde 3,51 artan TÜFE, yıllık yüzde 21,31 oldu.