Kılıçdaroğlu’dan Anayasa’nın birinci 4 unsuru reaksiyonu: Erdoğan, benim söylemiş olduğimi zannediyor

TerraNova

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin küme toplantısında Anayasa’nın birinci dört hususuyla ilgili kelamlarına reaksiyon gösterdi.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın birinci dört unsurunun değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylemiş olduğimi zannediyor. Artık sıhhat raporu istemek, bir devlet güvenliği sorunu haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sıhhat raporu almalıdır, tıpkı vakitte hemen!” tabirlerini kullandı.

Erdoğan’ın açıklaması

Bugünkü küme toplantısında Erdoğan, “örneğin biz ‘Yeni anayasa’ diyoruz, birileri de çıkıyor ‘Gerekirse birinci dört maddeyi de değiştiririz’ diyerek çabucak PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Bakıyorsun ittifakın bir öbür kanadı, o da birebir şeyleri söylüyor. Buradan söylüyorum, sanki Anayasa’nın birinci 4 hususunu değiştirme fikri CHP’nin ve ötürüsıyla tüm CHP’lilerin iradesi midir? Yoksa Kılıçdaroğlu’nun şahsi fikri midir? Şayet bu CHP’nin kurumsal iradesiyse ortada ülkemiz açısından epeyce vahim bir sorun var demektir. Zira bu durumda CHP Anayasa üzere temel bir husustan başlayarak tümüyle HDP’nin vesayetine girmiş demektir. Yok şayet bu Kılıçdaroğlu’nun kendi görüşüyse bu durumda da partisinin siyasetlerinden farklı ajandaya sahip bir siyasetçiyle karşı karşıyayız demektir.” tabirlerini kullanmıştı.