Kılıçdaroğlu’dan İBB yansısı: Yedirmeyeceğiz size o rantı

TerraNova

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından öne çıkanlar şu biçimde:

“Yeni bir yıla girdik. olağan olarak beklentilerimiz hayli fazla. Yalnızca benim, CHP’lilerin değil, 84 milyon yurttaşın beklentileri var. Daha hoş bir Türkiye’de yaşamak istiyoruz. Caddelerde, sokaklarda yürürken tokalaşmak, kucaklaşmak istiyoruz. Bir gelecek korkusu olmasın. Her meskenin mutfağında rahmet, her meskende huzur olsun istiyoruz. İnsan olan her insanın ortak beklentisi fakat bu beklentiye Türkiye’nin muhtaçlığı var. Onu da biz sağlayacağız. Arbededen bıktık artık. Hakaretlerden bıktık artık. Milletimiz bunları bir tarafa yazıyor. Arbede istemiyor bu beşerler. Huzur istiyor bu beşerler. Devleti yönetenler, kin ve öfkeden medet ummamalı. Devlet kin ve nefretle yönetilmez, devlet adaletle yönetilir. Adaleti yok ettiğinizde devleti yok edersiniz.

O kadar kin o kadar öfke duyuyorlar ki belediye liderlerimizin çalışmalarını hazmedemiyorlar, baskı kurmaya çalışıyorlar, her türlü iftirayı rahatlıkla atabiliyorlar. Devletin kaynakları çarçur edilemez. İntikam alacaklar kimden? Orada teröristler çalışıyormuş. Senin nazaranvin teröristleri yakalamak değil mi kardeşim? Niçin bağırıyorsun. Git devlete teslim et. Lakin yapamıyor, yok zira, iftira atacak. İstanbul’un rantını o kadar epey yediler ki doymuyorlar, yedirmeyeceğiz size o rantı, o rant 16 milyon İstanbullunun hakkıdır. Belediye liderimiz seçimle geldi. YSK’da bile dalavere çevirdiler. 4 pusuladan birisini saymadılar. Adalet tarihinin yüz karasıdır o karar. Ne oldu? Fark 800 bine çıktı. Bu milletin ferasetine, vicdanına, adalet hissine güveniyorum. Artık vazifeli müfettişler gitmişler oraya. Gitsinler.

Birebirini Ankara seçimlerinde de söylemiş olduler. Efendim Mansur Yavaş kazanırsa, faturaları teröristler toplayacakmış. Bu kadar akıldan mahrum beşerler nasıl siyaset yapıyorlar, ben anlamakta zorluk çekiyorum. Bizim belediye liderlerimiz ne yaptı? Yolsuzluk evrakının üzerine gitti. Kul hakkı yedirmiyorlar. Bunların temel misyonu kul hakkı yiyerek beslenmektir. Erdoğan dava açarsa bunu da mahkemede ispat etmeye hazırım. Artık atadıkları bir bakan var. Yapılmayan işin onayını vermiş ve parasını vermiş. Bina yapılmış üzere para ödemiş. Bu adam gelip bakan oluyor ülkede.

35 yolsuzluk belgesi. Niçin araştırmıyorsun kardeşim. O evraklar kapanmayacak. Kul hakkını yiyenlerin burnundan fitil fitil getireceğiz. Sizin feriştahınız da gelse bizim belediye liderlerimize bir şey yapamaz. Sizin bedeliniz bizim belediye liderimizin tırnağı kadar etmez.

“Türkiye tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti”

Yeri geldi beceriksizliğini dış güçlere yükledi. Yeri geldi pazarcılar, stokçular, marketçiler. Dış güçler var ise senin dış güçlerle çaba etmen gerekmiyor mu? niye bunları yapmıyorsun? niye millete palavra söylüyorsun? Dolar kurundaki oynamalarda Türkiye tarihinin en büyük soygunu gerçekleşti. Kul hakkından beslenen bireyler aslına bakarsan haram yerler fakat haram onlara tatlı geliyor. Artık bu soygunun bütün detaylarını ortaya çıkarmak istiyoruz. Önerge verdi arkadaşlarımız, bugün görüşülecek. Bu önergeye kim ‘hayır’ diyorsa, o yolsuzluğun ortağıdır.

‘Fahiş fiyat çabasını sürdüreceğim’ diyor. meblağların fahiş olmasını kim sağladı? Artırımı dış güçler mi yaptı? Artırımı sen yaptın. ‘Kademeli tarife uygula’ dedik. Efendim yapmışlar. 150 kilovat saate kadar. Elektrikte cumhuriyet tarihinin en yüksek artırımını yapan kim? Dış güçler mi yaptı? Kim yaptı? niye yaptı? Nasıl ödeyecek bu vatandaşlarım? Elektriğe artırım demek iğniçin ipliğe her şeye artırım demektir. Fahiş artırımı yapan kim? Erdoğan. ‘Fahiş fiyatla uğraş edeceğim’ deyip palavra söyleyen kim? O da Erdoğan. Doğal gaza yüzde 25 artırım yaptın. Ticari ve sanayi kuruluşlarına da yüzde 50 yaptın. Artırımı kim yaptı? Sen yaptın. sonucu sen verdin. BOTAŞ’a talimatı veren sensin. Kiminle uğraş edeceğiz? Fahiş fiyat uygulayan kiminle gayret edeceğiz. Allah aşkına artırım yapmadığın bir şey açıkla. De ki ‘şuna artırım yapmadık.’ Açıklayamaz. Ben bir tüyo vereyim. Teneffüs ettiğimiz havaya şimdilik artırım yok. Her birimiz sandığa giderken, elimizi vicdanımıza koyacağız ve o denli gideceğiz. Geliyor gelmekte olan…

“Gıda kriziyle karşı karşıya kalacağız”

Artık bir de çiftçiye bakalım. Yalnızca üç eserden kelam edeceğim. Gübre, yem ve mazottan. Son bir yılda yapılan artırımlar. Ne yapsın çiftçi. Tarlaya gübre atamıyor çiftçi. Daha kışı görmedik. Besin krizi ile karşı karşıya kalacağız. Yem fiyatları besicileri de alalım. Etlik piliç yeminde yüzde 120, yumurta yeminde yüzde 124, süt yeminde yüzde 92, besi yeminde yüzde 99 artırım. Nasıl alacak yoksul fukara bunları?

Fahiş fiyatın bilinen tek aktörü vardır. Ağzından çıkanı da Resmi Gazete’de görürüz. O da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Verin yetkiyi nazaranceksiniz’ diyordu. Çiftçiyle, emekliyle, sürücülerle, sanayicilerle nasıl uğraştığını artık biliyoruz. Onları batırmak artık Erdoğan’ın nazaranvi. Millete döndü dedi ki ‘ekonominin kitabını yazdım.’ Doğrudur. Artırım haricinde bir şey yok kitapta. Konutta tencerelerde yangın var.

“Faizcilere en büyük takviyesi veren Erdoğan’dır”

Konut hanımları ile bir ortaya geldim. Ağlayarak anlattılar. Bunlar öbür dünyada yaşıyorlar. Anlamıyorlar. Artırım üstüne artırım yaptılar. Türkiye şu biçimde, 84 milyon bir kamyonun kasasında yokuş aşağı daima birlikte gidiyoruz. Daha fazla zayiat olmasın diye, ‘getir arkadaş sandığı, düzeltecek beşerler var bu ülkede’ demek istiyoruz… ‘Faize karşıyım’ diyor ya öykü hepsi. Faizcilere en büyük takviyesi veren kişinin ismi Erdoğan’dır. Ve Saray’da oturuyor bu zat.

Bahçeli’ye de söyleyeyim. Senin milliyetçiyim diye ortada gezmenden hoşlanmıyorum. Milliyetçi demek liraya paha veren kişi demektir. hiç bir ülkücü, milliyetçi haramzadelere hizmet etmez. Artık bir kanun getiriyorlar. TBMM’nin çıkaracağı kanunla limanlardaki ihale müddetlerini bütün müddetleri 49 yıla çıkıyorlar. Bu ülkeyi yöneten bireye bu lafım. TBMM’yi bir avuç insanın yolsuzluğuna gereç edemezsin. O kanun teklifini geri çek. Kanunlara alışılmamış uygulama yapıyorlar. Katarlılara ne vermediniz? Vermediğiniz yer kalmadı. Memleketi Katar Katar satarsınız, ortalığa çıkıp ‘ben milliyetçiyim’ diye gezersiniz. Nasıl milliyetçilik nasıl ülkücülük? Katar aşkı malum Saray’da, herbiçimde ortalarında bir dolar alakası var. Türkiye’nin çıkarları, bütün kıymetleri peşkeş çekiliyor ancak kendisini milliyetçi ve ülkücü olarak kabul eden çakmalar, her türlü takviyesi veriyorlar. Birebir Katar gitti, Doğu Akdeniz’de Rumlarla araştırma yapıyor. Tık çıktı mı? Bahçeli’den, Erdoğan’dan, Dışişleri Bakanı’ndan bir ses çıktı mı? Hani gemilerimiz geziyordu? Katarlılar olunca ağızlarına bant çektiler. Zira Katarlılar bunların hayli fakat fazlaca sırlarını biliyorlar, konuşamazlar Katara karşı. Katar aşkının topluma maliyeti nedir? Bu mevzuda da bir hazırlık yapıyoruz. Nedir Katar aşkının bize maliyeti? Tank Palet’i verdin, limanları verdin, ki ticaretin yüzde 80’i deniz yoluyla yapılıyor. ABD bir limanı vermedi, sen bütün limanları veriyorsun. Limanların bir özelliği daha var, uyuşturucu baronları buralardan besleniyor.

“O filikalara binip gitmek istiyorlar ancak biz göndermeyeceğiz”

Devleti yönetmeyi değil devleti soymayı amaçlamışlar, 19 yıldır. Kene üzere milletin sırtına yapışmışlar kanını emiyorlar. Hatırlar mısınız Titanic diye bir gemi vardı. Gemi battığı vakit yoksulların bulunduğu katta kapılara kilit vurdular, onlar üst çıkıp filikalara binmesinler diye. Batan geminin malları ideolojisiyle yapıyorlar, o filikalara binip gitmek istiyorlar ancak biz göndermeyeceğiz, lakin biz soracağız. Bir soru daha, faizler hakikaten düştü mü? Yeri göğü inletiyor. Bir faiz düştü. Merkez Bankası’nın siyaset faizi düştü. Pekala başka faizler. Devletin 5 yıllık borçlanma faizi, eylül ayından bu yana yüzde 17’den 25’e çıktı. Hani Nas? Hani sen faize karşıydın? Bir insan kendi halkına bu kadar palavra söyler mi? Vatandaş sanıyor ki faizler düştü. Yok efendim. hiç birisi düşmüyor. ‘Faizleri düşüreceğiz, Nas var deyip’, dini siyasete alet edip, vatandaşı kandırıp, art kapıdan hazineyi soyup, tefecilere hizmet ediyorlar. Din iman aslında bunlar için kıssa.

Geçen hafta Erdoğan bir daha en galiz küfürlerle konuştu bir şeyler söylemiş oldu, tam karakteri her neyse onu yaptı. Güya ben eşkiyaymışım. Ulusal Eğitim Bakanlığı’na gittiğim için eşkıya olarak tanımlıyor. niye gittim bu kapıya? Mahsuni Şerif’in bir türküsü ile buna karşılık vereyim. Mahsuni Şerif şu biçimde der; ‘kader yolunda yorgunsun, kurban gelir hissenin yoktur, haftan yoktur ayın yoktur, Ankara’da dayın yoktur, Mamudo gurban niçin doğdun.’ ben bunlara sahip çıkıyorum. İşte Ankara’da dayısı olmayanların sesi olmak için oraya gittim. Ben oraya gittiğimde zincirlerle kapıları kapadılar efendim oraya genel lider gelmesin diye. Gençler var dayınız var, Ankara’da amcanız, dayınız var. Ankara’da dedeniz var. Fitil fitil burunlarından getireceğiz. Artık ikinci safhaya geçiyorum, hazırlıklar tamamlandı. 81 vilayette hukuktan sorumlu vilayet lider yardımcıları var. İsteyen evladımız, haksızlığa uğradığını düşünen evlatlarımız bunlara başvuracak, gerekli süreçler yapılacak. Ayrıyeten online müracaat için de çalışmalar başladı bir internet sitesini kısa vakitte kuracağız. Buradan evlatlarımıza bunu yapana da bir şeyler söylemek isterim. Senin yatacak yerin yok. Sen, sen varsın ya… her neyse!”