Kılıçdaroğlu’dan TÜİK Lideri’ne enflasyon yansısı: 84 milyonun ahını aldınız, geriye vahı kaldı

TerraNova

New member
CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da, Konut nazaranvlileri Sendikası’nı (KONUT-SEN) ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretin akabinde yaptığı açıklamada şunları söylemiş oldu:

“Apartman vazifelileri ile yaklaşık iki buçuk yıldır ilgileniyoruz. Tıpkı taşeron personellerle ilgilendiğimiz üzere. Onların evvel dernek kurmalarını, sendika kurmalarını örgütlenmelerini hayli dilek ettim. Bir sendika liderinin yanındayız. Son derece memnunum. Zira sizin örgütlenmeniz bizim açımızdan epey kıymetli. Zira sizin sesinizi duyurabilmemiz için sizin sıkıntınızı bilmemiz lazım. Sizin kederinizi anlatacak olan da ya bir dernek, ya bir sendika… Bu çerçevede elimizden gelen bütün eforları gösterdik. 1 milyonu aşkın apartman vazifelisi arkadaşıma seslenmek isterim. Moralinizi bozmayın. Türkiye hoş ve büyük bir ülke. Sizin sıkıntılarınızı çözmek benim boynumun borcudur, çözeceğim. Apartman sakinlerinin de olağan olarak beklentileri var şüphesiz sizin de apartman sakinlerinden beklentileriniz var. İki tarafın da adalet ortamında bir ortaya gelmesi, adil kararlar alması; sizin geleceğinizi çocuklarınızın geleceğinizi, sizin problemlerinizi apartman sakinlerinin de düşünmesi lazım. Sendikanın yaptığı faaliyet epeyce değerli, bütün apartman gorevlilerini örgütlemesi konusundaki talebimizi iletiyoruz. Sayın lidere büyük misyon düşüyor, çalışın.

Yaşadıkları yerlerin insani şartlar olmadığını ben de biliyorum. Ya bir göz odada yaşıyorlar yahut güç şartlarda, güneş görmeyen yerlerde yaşıyorlar. Bütün apartmanın meselelerini çözmeye hazır bireyler. Pandemi periyoduna hayli büyük külfetler çektiler. Bütün apartman sakinlerinin gereksinimlerini karşıladılar. Bilk evvel maskeleri apartman nazaranvlilerine verin, aşıları evvel apartman bakılırsavlileri olsun demiştim fakat bu talebimiz kabul görmedi. Örgütlenin, bir ortaya gelin. Bir problemle karşılaştığınızda bilin ki Kılıçdaroğlu kardeşiniz yanında, yanınızda olmaya devam edeceğim. Yoksulun fukaranın, garibin gurabanın yanında olan şahısım. Bunun bir hak, adalet, insanlık çabası olduğunu biliyorum. Bu ülkede her insanın huzur ortasında yaşaması lazım. Evlatlarına huzur ortasında bakması lazım. Kültürel muhtaçlığını da gidermesi lazım.”

Kılıçdaroğlu konuşmasının akabinde, soruları yanıtladı. Erdoğan’ın “Türkiye çift paralı bir ülke olmaktan çıkaracağız.” açıklamasının sorulması üzerine Kılıçdaroğlu, şunları söylemiş oldu:

“Erdoğan, Türkiye’de çift paranın kullanıldığını kabul ediyor. Memleketi bu hale kim getirdi, getiren kim? Bu şikâyeti yapan kişinin evvel sesini ‘beşli çeteye’ duyurması lazım. Dolar bazında garantiler verildi, dolar bazında köprülerin, yolların bedelleri var. bununla birlikte yüksek mevduat sahiplerine de dolar üzerinden kur garantisi verildi. Ya bir adam bir şey söylerken dediğini bir ölçmeli, en azından birine istişareli. Vatandaş ne olacak? Vatandaşın cebinde dolar mı var? Doları taşıyanlar belirli, yanında gezenler. ‘Beşli çetenin’ kim olduğunu tüm dünya biliyor. Artık kalkmış çifti paradan Türkiye’yi kurtaracağız diyor. Kurtarmak istiyorsan evvel ‘beşli çeteyi’ çağıracaksın, köprüleri yolları, doları bitiriyorum hepsi Türk lirası olacak, diyeceksin. Vatandaşı kandırmasınlar. Herkes gerçeği biliyor.

Apartman nazaranvlilerin dolarları, avroları mı var? Bir de kalkmış apartman vazifelilerinin arabası var diyor. İnsaf, apartman bakılırsavlisinin arabası olmasın mı? 21. yüz yılda yaşıyoruz. Apartman bakılırsavlisinin arabası olmasın mı? Murat 131’i, Serçe’si olmasın bu insanların.”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “doğal gazda, elektrikte fiyat artışı mümkün olabilecek en alt düzeyde yapıldı.” kelamlarını ise şu karşılığı verdi:

“Fakirden fukaradan yana, garipten gurebadan yana, hükümet hiç bir fedakârlık yapmamıştır. Hangi fedakarlığı yaptı? Şayet bir fedakârlık yaptıysa, birilerine imkân sağladıysa, gidin bakın dolarla ihale alanlar, hepsi karlı, garanti alanlar karlı. Bankada 1 milyon lira tasarrufu olanlar, kur garantisi alanlar… Yoksul fukaraların ödedikleri vergilerden alıyorsun, gdolayıyorsun onlara kur garantisi olarak ödüyorsun. daha sonra da adalet, hak, hukuk diyorsun. Dolarlarınızı Türk lirasına çevirin diyorsunuz. Kendi yakınlarının getirsin paralarını, dolarlarını getirsin Türk lirasına çevirsin. Evvel bu millete örnek olsun. Erdoğan kaç milyon dolarını Türk lirasına çevirecek bir örnek olsun.”

TÜİK Lideri Dinçer’e reaksiyon

Kılıçdaroğlu, TÜİK Lideri Sait Erdal Dinçer’in “Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum.” kelamlarını ise şöyleki yorumladı:

“Bürokrasinin çürüdüğünü biliyorum. Saraydan alınan talimatla enflasyon sayısı açıklanıyor. Bunlar markete, pazara gitmiyorlar mı; yumurtanın, yağın fiyatını görmüyorlar mı, peynirin, sütün, zeytinin fiyatını bilmiyorlar mı? ’84 milyonun ahını alamam’ diyor aslına bakarsanız ahını aldınız geriye vahı kaldı.”

Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ile ilgili soruya, “Millet İttifakı adayımızı belirleyecek. Kimse şundan bir tasa duymasın 13. Cumhurbaşkanı Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı olacaktır.” karşılığını verdi.

“Kanun yok, iş tarifi yok, standardı yok”

Konut vazifelileri Sendikası Lideri Uğur Gözel yaptığı açıklamada, “Türkiye’de misyon yapan 1 milyon apartman bakılırsavlisinin sesi olabilmek ismine sendikamızı kurduk. Apartman bakılırsavlileri sayıca epey, eşleri, aileleri… Kanunları yok, koruyan kollayan maddeleri yok, iş tarifi yok, meslek standardı yok, her işi yapmak zorunda bırakılıyorlar. Tek başlarına çalıştıkları için seslerini duyuramıyorlardı. Bu insanların sözcüsü olmak ismine sendikamızı kurduk.” dedi.

Apartman vazifelisi Ömer Köylü, “Bizim bir iş tarifimiz yok. Elektrik, boya, badana her türlü iş bekleniyor. İş maddiyata geldiğinde haklarımızı hiç bir biçimde alamıyoruz.” diye konuştu.

Diğer bir apartman nazaranvlisi de, “Bugüne kadar sahibimiz yoktu CHP ismimizi, sesimizi duyurdu. Bizim fazlaca problemimiz var. Küflü güneş almayan yerlerde oturuyoruz. Sayın sakinlerimizle aileyiz fakat onlar bizi yılda iki kere mağdur ediyorlar. Bir, minimum fiyata artırım olduğu vakit, iki genel şura olduğu vakit. Her genel heyette arkadaşlarımızın işten çıkarılma korkusu vardır. Bütün sakinlerimiz eşlerini, annelerini babalarını emanet ederler. Genel Kurul’da konuşma vakti yok derler.” sözlerini kullandı.