Konut sahibinin baltayla kapılarını kırdığı Suriyeli aile taşındı

TerraNova

New member
İstanbul Bayrampaşa’da mesken sahibinin kapılarına dayanıp baltayla dairenin giriş kapısını kırdığı aileye belediye sahip çıktı. Aile Bayrampaşa Belediyesi’nin sayesinde öteki bir konuta taşındı.

Olayın akabinde Bayrampaşa Belediyesi’ne giderek yardım talebinde bulunan aileyi, belediye yetkilileri yardım etti. İlçe hudutlarında öteki bir daire kiralayan yetkililer, ailenin yeni konutlarına taşınmasını sağladı. Ailenin eşyaları, belediyeye ilişkin nakliye aracıyla yeni meskenlerine gdolayıldü.

Bayrampaşa’da, kiracısının oturduğu konutun kapısını baltayla kıran N.A ve oğlu İ.A. gözaltına alınmıştı. İ.A, savcılık sorgusunun akabinde sevk edildiği mahkemece tutuklanırken, 93 yaşındaki N.A özgür bırakılmıştı.

Tutuklanan İ.A’nın babası N.A. ise tahliye önecesinde olayla ilgili şu ifedeleri kullanmıştı:

“Üç sene evvel kiraya verdik. ‘Torunlarım gelip bana bakacak’ dedim. Yedinci katta tek başıma yaşıyorum. Çıkmalarını söylemiş oldum, çıkmadılar. bu biçimde bir şey yaşandı. Benim çocuğu içeri attılar, İhsan’ı mahpusa attılar. Kirayı 4 bine çıkaracağımı söylemişler o denli bir şey yok. 6 aydır 7 aydır para vermediler. Ben bunlarla ne yapacağım bilmiyorum. Başımıza iş açtılar. Ben 93 yaşındayım. Bunlarla ne yapacağım bilmiyorum. Biz bunlara yer bulduk. Yeri beğenmediler, kıymetli dediler makûs dediler. 6 aydır yer arıyoruz bir daha olmuyor. Ben artık ne yapayım. İçeride on şahıslar. Neyle saldırayım. Ben şikayetçi oldum. Polis de bıktı bunlardan. Pazartesi günü 7-8 camını kıracağım. Öbür dermanı yok zira. Neye mal olursa olsun kıracağım. Suyu kestirdik suyu açtılar, elektriği kestirdik elektriği açtırdılar. Herkes bunların yanında. Ben 40 yıldır buradayım.”

Suriyeli kiracı Selma Alanım, 1200 lira olan kira bedelinin 4 bin liraya çıkarılması için mesken sahibinin kendileriyle kontrat imzalamak istediğini sav etmişti. (AA – İHA)