KPSS imtihan ve müracaat takvimi belirli oldu! (2022) Kamu kurumlarında çalışmak isteyenler dikkat!

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Kamu kurumlarında açılan çeşitli ilanlara müracaat yapabilmek için KPSS puan kaidesi aranıyor. Durum bu biçimde olunca lise, ön lisans ve lisans mezunları imtihanlarda ter dökerek kendileri için en âlâ dereceyi yapmak için uğraş sarf ediyor. Yeni yıl öncesinde devlet memuru olmak isteyenler KPSS imtihan tarihlerini dikkate alarak çalışmalarını hızlandıracak. Bilhassa KPSS ortaöğretim ve ön lisans imtihanları iki yılda bir düzenlendiği için adaylar bu imtihanların müracaat tarihlerini kaçırmak istemiyor. 4 yıllık üniversite mezunlarının katıldığı lisans imtihanı ise her yıl yapılıyor. Müracaatları kaçıranlar için ise kılavuz ile birlikte geç müracaat tarihleri yayınlanıyor. Pekala 2022 KPSS ortaöğretim, ön lisans ve lisans imtihanları ne vakit? İşte ÖSYM tarafınca yayınlanan müracaat takvimi ve tüm ayrıntılar…

ÖSYM 2022 İmtihan ve Müracaat Takvimini Yayınladı!

ÖSYM önümüzdeki yılın imtihan ve müracaat takvimini imtihan hazırlıklarını yapan öğrenciler için paylaştı. Lisans oturumlarında Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri ve Alan Bilgisi imtihanları düzenlenecek. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi 14 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. İşte ayrıntılı imtihan takvimi;

KPSS Genel Yetenek, Genel Kültür Eğitim Bilimleri: 31 Temmuz 2022

KPSS Alan Bilgisi 6-7 Ağustos 2022

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT): 14 Ağustos 2022

KPSS Önlisans: 2 Ekim 2022

KPSS Ortaöğretim (lise): 6 Kasım 2022

KPSS DHBT: 27 Kasım 2022

2022 KPSS Müracaatları Ne Vakit?

KPSS lisans, ön lisans ve ortaöğretim imtihanları müracaat tarihleri değişkenlik gösteriyor. Müracaat süreçleri ÖSYM AİS üzerinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresiyle gerçekleştirilecek. Adaylar aşağıda belirlenen tarihler içinde imtihan müracaatlarını yapabilir. Adayların müracaat süreci için imtihan fiyatlarını mutabakatlı banka hesaplarına yatırması gerekiyor. Geçtiğimiz sene lisans oturumları için imtihan fiyatları şöyleydi;

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür: 90 TL

Eğitim Bilimleri: 90 TL

Alan Bilgisi: 65 TL

ÖABT: 90 TL

KPSS İmtihanları Kaç Soru Sorudan Oluşuyor?

Lisans oturumlarında Genel Yetenek-Genel Kültürden toplam 120, Eğitim Bilimlerinden 80, Alan Bilgisi imtihanlarından 40, ÖABT imtihanından ise 75 soru yöneltiliyor.

Ortaöğretim olarak bilinen lise imtihanlarında Genel Yetenek-Genel Kültürden toplam 120, Din Hizmetleri Alan Bilgisinden (DHBT) 120, DHBT-2’den ise 20 soru yöneltiliyor.

2 yıllık üniversite mezunlarının katılacağı önlisans imtihanlarında Genel Yetenek-Genel Kültürden 120, DHBT-1’den 20 ve DHBT-2 imtihanlarından 20 soru yöneltiliyor.