Lucid, 2022 üretim görünümünü düşürdükten daha sonra altüst oldu

FreeDoom

New member
Müellif – Dhirendra Tripathi

Investing.com – Lucid Group Inc. (NASDAQ:LCID) payları Salı günü %12,6 düşüş yaşadı. Elektrikli araç (EV) üreticisi, “tedarik zincirinde ve lojistikte yaşanan olağanüstü zorluklar” niçiniyle bu yılki üretim varsayımını düşürdü.

Tesla için büyük rakiplerden biri olarak lanse edilen şirket, 2022 üretiminin 12.000 ila 14.000 araç içinde olacağını düşünüyor. Evvelki gayesi 20.000’di.

Pandemiden kaynaklı yarı iletken çip talebindeki artışın yanında tedarikte yaşanan kısıtlamalardan dolayı araba üreticileri bir yıldan fazla bir müddetdir kesim eksikliği yaşıyor.

Şirket geçen yıl 125 araç teslimatı ile 577 araç olan üretim amacının altında kaldı.

Lucid’in net ziyanı üçe katlanarak 1,05 milyar dolara yükseldi. Geliri 26 milyon doların üzerindeydi.

Lucid ayrıyeten Suudi Arabistan Krallığı’nda yeni bir üretim tesisi kuracağını söylemiş oldu. İnşaata bu yılın birinci yarısında başlanacak ve yılda 150.000’e kadar araç üretmesi hedefleniyor. Bu, şirketin milletlerarası birinci tesisi olacak. Suudi Arabistan’ın Kamu Yatırım Fonu, şirkette yaklaşık %63 paya sahip.

Lucid’in Air Dream Edition araba yelpazesi, Tesla (NASDAQ:TSLA) modellerini geride bırakarak Etraf Müdafaa Ajansı tarafınca sınıfının en güzeli olarak onaylandı. 9 inçlik tekerleği, tam şarjda 520 derece güce sahip ve bu da onu kurum tarafınca şimdiye kadar derecelendirilen en uzun menzilli KONUT yapıyor.