MEB en az ortaöğretim mezunu 6.132 işçi alımı! Müracaat kaideleri neler?

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü hususunun (B) fıkrasına göre 260 fizyoterapist ve 5.872 kontratlı dayanak çalışanı (aşçı, aşçı yardımcısı) alımı yapacağını deklare etti. Yayınlanan ilan ile müracaat kaidelerinden tarihine, fiyat tablosundan alım yapılacak takım sayılarına kadar merak edilen tüm ayrıntılar adaylar ile paylaşıldı. KPSS puanı temel alınarak gerçekleştirilecek alımlarda en az ortaöğretim mezunu olma kuralı aranıyor. İşte 2021 MEB işçi alımı resmi ilan metni….

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) kontratlı işçi alımı müracaatları 25 Ekim 2021 tarihi prestiji ile başlayıp 5 Kasım 2021 tarihine kadar devam edecek.

Adaylar müracaatlarını e-Devlet – Ulusal Eğitim Bakanlığı – Meslek Kapısı Kamu İşe Alım yahut Meslek Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinde E- Devlet şifreleri ile çarçabuk online olarak tamamlayabilecek. Şahsen, kargo ya da posta yoluyla yapılan müracaatlar katiyetle kabul edilemeyecek.

• 2020 yılı KPSS lisans seviyesinde KPSSP3, ön lisans seviyesinde KPSSP93, ortaöğretim seviyesinde KPSSP94 puan cinslerinden puan almış olmak.

• 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci unsurunun (A) bendinde belirtilen kaideleri taşımak.

• Devlet memurluğundan çıkarılmayı gerektiren bir ceza almamış olmak.

• olağanüstü hal kapsamında yürürlüğe konulan kanun kararında kararnamelerle kamu misyonuna son verilmemiş olmak.

• Mesleğin ifasına mani olacak bir hastalığı bulunmadığını, tam teşekküllü sıhhat kurumlarından alınacak sıhhat heyeti raporuyla belgelendirmek.

• Sıhhat Bakanlığından onay almış psikoteknik evrakı vermeye yetkili merkezlerce düzenlenmiş psikoteknik raporuna sahip olduğunu belgelendirmek.

• Rastgele bir toplumsal güvenlik kurumundan emeklilik yahut yaşlılık aylığı almıyor olmak.
Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB) 260 fizyoterapist ve 5.872 kontratlı takviye çalışanı alımına ait fiyat tablosunu ilan ile deklare etti. İşte ayrıntılar;

Takviye Çalışanı (Aşçı ve aşçı yardımcısı)

En az ortaöğretim kurumlarından mezun olmak.

Hizmet yılı;

a) 5 yıldan az olanlar: 3.788,21 TL
b) 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar: 3.846,09 TL
c) 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar: 3.903,60 TL
d) 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar: 3.903,60 TL
e) 20 yıldan fazla olanlar: 4.020,00 TL

Fizyoterapist

Yükseköğretim kurumlarının lisans seviyesinde eğitim veren ilgili kısımlarından mezun olmak.

Hizmet yılı;

a) 5 yıldan az olanlar: 5.138,18 TL
b) 5 yıldan 10 yıla kadar olanlar: 5.203,67 TL
c) 10 yıldan 15 yıla kadar olanlar: 5.307,56 TL
d) 15 yıldan 20 yıla kadar olanlar: 5.457,65 TL
e) 20 yıldan fazla olanlar: 5.650,15 TL

RESMİ İLAN METNİ