MEB Ülke geneli 260 fizyoterapist alımı yapılacak! Alımlar ne vakit başlayacak?

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) yeni bir işçi alımı muştusu geldi. Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin 81 vilayetinde Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde (RAM) gorevlendirmek üzere 260 fizyoterapist alımı yapılacağını duyuruldu. 6 Eylül 2021 tarihi prestiji ile yüz yüze eğitimin başlayacağını hatırlatan bakan, 81 vilayetimizde MEB’e bağlı en az 1 fizyoterapist in hizmet vereceğini belirtti. İşte MEB 260 fizyoterapist alımına ait merak edilen ayrıntılar…

Müracaatlar Ne Vakit Başlayacak?

Ulusal Eğitim Bakanlığı’nda (MEB) 260 fizyoterapist alımı müracaatlarının ne vakit başlayacağına ait çabucak hemen resmi bir açıklama yapılmadı. 6 Eylül 2021 tarihi prestiji ile okulların açılacağı göz önünde bulundurulduğunda heyecanla beklenen atamanın önümüzdeki süreçte yapılması bekleniyor.

MEB 260 Fizyoterapis Alımı İçin Bakan Özer’den Açıklama

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, yeni eğitim öğretim yılında Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren Rehberlik ve Araştırma Merkezleri’nde (RAM) 260 fizyoterapist alımına ait açıklamada bulundu. İşte Bakan Özer tarafınca yapılan açıklama;

“Tüm ünitelerimizdeki takımlarımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Bu bağlamda özel eğitim ve rehabilitasyon takviyesine gereksinim duyan öğrenci ve vatandaşlarımızın değerlendirildiği, tanılamanın yapıldığı ve ferdî eğitim planlamalarının belirlendiği RAM’larda birinci kere fizyoterapist takviyesi de sağlayacağız.”

“Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle 260 yeni fizyoterapist takımı ihdas edildi. 81 vilayetimizde 256 RAM hizmet veriyor. Her bir RAM’da en az bir fizyoterapist hizmet vermeye başlayacak. bu biçimdece RAM’larda öğrenci ve vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetlerin kalitesi de artmış olacak. Dayanaklarından dolayı Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum.”

Fizyoterapist Ne Demek?

Fizyoterapist, uzman tabibin koyduğu tanıya nazaran hastalar için uygun fizyoterapi ve rehabilitasyon tedavi programlarını uygulayan meslek kümesine verilen unvandır. Teşhisi konulmuş olan, yaş ilerlemesine bağlı kas rahatsızlıkları, faydalanma, doğuştan gelen özür, hareket sistemi bozuklukları üzere hastalıkların tedavisine yönelik programlar uygular.

Fizyoterapist Ne İş Yapar? bakılırsav ve Sorumlulukları Nelerdir?

Fizyoterapistin nazaranv tarifi, birden fazla kişi tarafınca “Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı” ile karıştırılmaktadır. Fizyoterapistlerin hastalık teşhisi koyma sorumlulukları yoktur. Tanısı konulan hastalığın tedavi sürecini yürütürler. Fizyoterapistlerin vazife tarifi şu başlıklar altında toplanabilir;

• Hekim ve hemşire üzere profesyonellerle bir arada çalışmak,

• Fizikî idman seansları düzenlemek,

• İdman ve hareket hakkında hastalara eğitim ve tavsiye vermek,

• Fizikî meseleleri olan yaşlılara yardımcı olmak,

• Travma hastalarına tekrar yürümeyi öğretmek; atel, koltuk değneği ve tekerlekli sandalye üzere ilgili ekipmanları kullanabilmek,

• Güç, esneklik, istikrar ve uyum faktörleri ile müşterilerin sağlıklı hayat şeklini geliştirmesini teşvik etmek,

• En âlâ biçimde gelişme görmesine yardımcı olmak için tedavi sırasında hastaları motive etmek,

• Mesleğin son gelişmeleri ile ilgili bilgi sahibi olmak,

• Tedavi süreci raporlamasını yapmak.