Resmi Gazete’de yayınlanan ilanda, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın işçi alımı yapacağı duyuruldu. Merkez Bankası Araştırmacı takımına 25 kişi, bilişim alanında misyon yapmak üzere Uzman Yardımcısı takımına ise 40 kişilik alım yapacaktır.
Uzman Yardımcısı Alım İlanının Tamamı
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak bireylerde aranan genel kuralları sağlamak.
01.01.1990 ve ondan sonrasında doğmuş olmak.
En az dört yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt haricindeki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının; iktisat, ekonometri, maliye, işletme, işletme mühendisliği, finans, matematik, istatistik, sanayi mühendisliği kısımlarında lisans eğitimini yahut iktisat, finans, finansal matematik, ekonometri alanlarında yüksek lisans eğitimini tamamlamış olmak.
01.01.2019 tarihinden daha sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım imtihanlarının komite mülakatı basamağında elenmemiş olmak.
01.01.2018 tarihinden daha sonra yapılan; Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Lisan İmtihanından (e-YDS) en az 80 İngilizce puanı yahut Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test imtihanından (TOEFL-iBT) en az 96 puan yahut Cambridge C1 Advanced imtihanından (CAE) A yahut Cambridge C2 Proficiency imtihanından (CPE) C ve üzeri almış olmak.
Fotoğraf
Diploma yahut süreksiz mezuniyet belgesi
Yabancı Lisan Dokümanı (YDS, E-YDS, TOEFL iBT, CAE yahut CPE)
Özgeçmiş
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak şahıslarda aranan genel koşulları sağlamak.
01.01.1987 ve ondan sonrasında doğmuş olmak.
01.01.2019 tarihinden daha sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım imtihanlarının kurul mülakatı evresinde elenmemiş olmak.
En az dört yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt haricindeki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının bilgisayar mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektronik ve haberleşme mühendisliği, yazılım mühendisliği, bilişim sistemleri mühendisliği, sanayi mühendisliği, işletme mühendisliği programlarında lisans eğitimini tamamlamış olmak.
01.01.2018 tarihinden daha sonra yapılan Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Lisan İmtihanından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı yahut Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) imtihanından en az 84 puan yahut Cambridge C1 Advanced imtihanından (CAE) B ve üzeri yahut Cambridge C2 Proficiency imtihanından (CPE) C ve üzeri almış olmak.
Fotoğraf
Diploma yahut süreksiz mezuniyet belgesi
Yabancı Lisan Evrakı (YDS, E-YDS, TOEFL iBT, CAE yahut CPE)
Özgeçmiş
Uzman Yardımcısı Alım İlanının Tamamı