Mola odasındaki gelinliği görmezden gelebilirsin

FreeDoom

New member
Ofis, para, kariyer ve iş-yaşam dengesi sorularını şu adrese gönderin: iş arkadaşı@Haber. Adınızı ve konumunuzu belirtin veya anonimlik isteyin. Harfler düzenlenebilir.

Düğün çanlarını susturun

Kâr amacı gütmeyen bir kuruluş için çalışıyorum ve canlı olarak test ediyorum. Meslektaşlarım ve ben aynı yemek odasını ve öğle yemeği molasını paylaşıyoruz. Bir meslektaşım evleniyor ve birçok öğle yemeğini abartılı düğün planlarını tartışarak geçirdi. Kocam ve ben düğümü bağlamak için bisikletlerimizi bir adliyeye sürdük. Bu yüzden, en az 100.000 dolara mal olan bir düğün düzenlemenin ne kadar zor olduğunu duymak oldukça şok edici. Tüm düğün endüstrisini saçma buluyorum ve bu ayrıcalık düzeyi bana yabancı. Mümkün olduğunca saklamaya çalışıyorum.

Meslektaşlarım bir öğle yemeği vermeyi ve onlar için bir düğün hediyesi almayı planlıyorlar. Bütçem çok kısıtlı ve fazladan param olmadığı için her gün işe öğle yemeğimi getiriyorum. Öğle yemeği ısmarlamak ya da hediyeye bağış yapmak istemiyorum. Çoğu amaca (aile üyelerini kaybeden veya yeni bir bebeği olan meslektaşlarım) bağış yapıyorum. Ancak, kendisini hak sahibi olarak sunan birine hediye almayı hayal bile edemiyorum. E-postayı görmezden gelmeye ve o gün çalışmaktan kaçınmaya karar verdim. Bu durumla nasıl başa çıkmalıyım?

– anonim
Burada bir kin besliyor gibisin ve içinde bulunduğun şartlara bakılırsa bunu anlıyorum.Birinin, sanki herhangi biri abartılı bir düğünü karşılayabilecekmiş gibi, yaklaşan evliliğinizin ekonomisi hakkında neşeyle konuşmasını dinlerken maaş çeki çeke yaşamak sinir bozucu. İş arkadaşınız muhtemelen heyecanlı olduğu için düğününden bahsediyordur. Ayrıca, biraz garip ve düşüncesiz davranıyor çünkü siz onun iş arkadaşlarısınız ve bu tür şeyleri tartışmasının daha iyi olacağı yakın arkadaşları olması gerekmez.

Belli ki bu kişiden hoşlanmıyorsunuz, bu yüzden onların düğün hediyesi veya öğle yemeğine katkıda bulunmayın ve daha fazla düşünmeyin. Meşhur tahsilat işyerinde dolaşırken sosyal baskı her zaman iş başındadır, ancak zımnen çekimser kalabilir veya şu anda fazladan masrafları karşılayamayacağınızı belirtebilirsiniz. Böyle bir şeye katkıda bulunmayı reddetmek hiç de utanılacak bir şey değil.

İçselleştirilmiş yeteneksizliğin üstesinden gelmek

Hayatım boyunca çeşitli kronik hastalıklardan muzdarip oldum. Kariyerimin çoğu boyunca bir işkolik oldum, sıklıkla birden fazla işte çalıştım ve iki yakayı bir araya getirmek için haftada 40 saatten fazla çalıştım. Son birkaç yıldır sevdiğim ve misyonuna gerçekten inandığım kar amacı gütmeyen bir kuruluşta gerçekten iyi olduğum tam zamanlı bir işim oldu.

Ancak, kronik ağrılarım ve yorgunluğum kötüleşti. Ocak ayında konsantre olmak ve iş gününü atlatmak için mücadele ediyordum. Patronumdan yeni, daha heyecan verici bir projeye geçmesini istedim. Ancak yine de bir kaza geçirdim, yanıklar yaşadım ve üç hafta hastalık izni almak zorunda kaldım. İşe geri döndüm ama sadece birkaç haftalık tam zamanlı çalışmanın ardından tekrar mücadele etmeye başladım, bu yüzden başka bir kazayı önlemek için saatlerimi haftada 32’ye düşürmemi istedim. Bu arada, asıl projeme dokunulmadı.

Son toplantılarda patronum mevcut projelerimi vurguladı ve üstlerimi ve meslektaşlarımı övdü. Mutlu ya da gururlu hissetmek yerine, “Bunu kendin de dahil olmak üzere herkesi hala buna değdiğime ikna etmek için söylüyorsun” diye düşünüyorum. o sesi kafamdan atma Hâlâ değerli bir çalışan olduğuma kendimi nasıl ikna edebilirim?

—Gürcistan, Austin
Lütfen kendinizi aşağılamayı bırakın! Kendimize karşı tuttuğumuz içsel olumsuzluğun üstesinden gelmek, özellikle engelli bir dünyada zor olabilir. İnsan olduğunuzda ve sonuçları olmadan zemini kazamadığınızda başarısızlık fikrine kapılmak kolaydır. Bu doğru değil. Bir bedende yaşamak, bazen o bedenin şu ya da bu şekilde sorunları olduğu anlamına gelir. Bu, içsel değerinizin veya mesleki değerlerinizin bir yansıması değildir.