Ne Öğrendim New York’un zengin seçkinleri için Köpek Bakıcılığı

FreeDoom

New member
İlk şarjım altı kiloluk bir Chihuahua idi. Yalnız kaldığımız anda, masum melek Cerberus’a dönüştü, bağırdı ve bana pençe attı. Hiçbir yiyecek, oyuncak ya da diğer geleneksel köpek neşesi onun çılgın öfkesini kontrol altına alamazdı. Ancak sonunda, gözleri yorgun bir halde onu sahibinin kollarına geri götürdüğümde, bazı etkileyici yeni beceriler edinmiştim, bunlara şehir kaldırımlarından sıvı ishali kazımak için kullandığım 12 teknikten ilki dahil.

Görünüşe göre zenginler fahiş fiyatlara güvelerin ateşe atılması gibi çekiliyor – ve ben fiyatlarımı üç haneli rakamlara yükselttikten sonra, uygulama bana peş peşe mücevherli bichon vermeye başladı. Metroya bir valiz çeker ve haftalarca bir yabancının geniş çatı katında yaşardım. Ben uyurken yatak odasında güvenlik kameralarının üzerimde olduğundan emin olduğum bir emlak patronu için bıyık peşinde koşuyordum; bir Hollywood kodamanına göre gergin, Xanax’a muhtaç bir Fransız buldozer; balkonda işlerini yapmak için oldukça korkunç bir şekilde eğitildiklerinden, aşağıdaki sokağa hiç ayak basmamış üç aşırı kilolu dachshund.

İkinci işimi küçük düşürücü bulan ailem dışında tanıdığım herkes için ateşli bir rüya yaşıyordum. Annem Çin’in çorak, soğuk bir şehrinde büyümüştü ve Labradorların ağzından ölü fareleri kapmak gibi bayağı işlerden kaçınmak için hayatı boyunca benim için çalışmış ve çalışmıştı. Köpek davranışlarından bahsettiğimde babam sustu. Yıllar sonra, çocukluk dileğimi bir köpek yavrusu için yerine getirmekte isteksiz olmasının bir nedenini bana söyledi: Çok daha genç ve daha fakirken, onu hevesle peşinden koşan başıboş bir köpek yavrusu ile bir bağ kurdu. ailenin Pekin’in kırsal eteklerindeki evi. Bir gün katı hükümet politikaları, ailesini o zamana kadar en iyi arkadaşı olan sevgili ahmağı öldürmeye zorladı. Yerel geleneğe göre, hayatının onuruna akşam yemeğinde yediler. Günlerce ağladı. Köpeğe verdiği isim Gou, yani İngilizce köpekti.

İşte New York şehrinin zengin seçkinleri için köpek bakıcılığından aldığım şeylerin kısmi bir listesi: çeşitli etik açıdan kasvetli hisse senedi ipuçları; iş liderleri tarafından tercih edilen niş cam tasarımcılarından oluşan bir Rolodex; beyaz eldivenli bir lobide tek kaşınızı kaldırmadan pijamalarınızla çıplak ayakla dolaşmanıza izin veren zarif kibirli ifade. O on yılda yüzlerce yaşam boyunca döndüm ve zenginliğin nasıl konuştuğunu, seyahat ettiğini ve çarpıttığını öğrendim, ancak başka bir canlıya bakmanın – onu büyütmenin – ne anlama geldiği hakkında hiçbir şey öğrenmedim.

Bu, gönüllü olduğum bir hayvan barınağı, ön bacağı yeni kesilmiş, korkmuş, geyik kulaklı bir iti alıp alamayacağımı sorduğunda, salgın vurana kadar olmadı. Gerçek dingo eğitimsizdi. Kanepeye işemeye devam etti. Yabancılara karşı çılgındı. Birkaç hafta içinde evlat edinme evraklarını doldurdum.