Nöroçeşitlilik ne zaman kabalık için bir bahane olur?

FreeDoom

New member
Nihayet eşit ücret mi?

Geçen haftaki yıllık değerlendirmemde patronum, ben de dahil olmak üzere iki üst düzey yöneticinin yıllardır benzer deneyim ve geçmişe sahip meslektaşlarımızdan daha az maaş aldığını itiraf etti. 12 yıldır şirkette görev yapıyorum, asistan yönetici olarak başlayıp son dokuz yılın çoğunda üst düzey pozisyona kadar çalışıyorum.

Sıkı çalışmalarıma ve sürekli olarak mükemmel değerlendirmelerime rağmen bu kadar uzun süredir eksik ücret aldığımı bilmek beni hayal kırıklığına uğrattı.

Şu anki patronumla rol değiştiren ve şu anda başkan yardımcımız olan eski patronum muhtemelen sorumlu, ancak yeni patronum hâlâ karar vermeden önce ona kapsamlı bir şekilde danışıyor. Mevcut patronum aradaki farkı kapatmak için maaşımı artırmayı planladığını söylese de bunu herkesin maaşıyla tam olarak uyumlu hale getirme veya yıllardır süren eşitsizliklere çözüm bulma konusunda kararlı değil.

Bu noktada seçeneklerimin ne olduğundan emin değilim. Çok talepkar görünmek istemiyorum ama çok açık sözlü olduğumu hissetmemek de zor. Bana bu kadar az para ödediklerini itiraf etseler bile beni hâlâ hoşgörülü ve kendileri için düşük riskli biri olarak görüyorlar. Bu beni gerçekten kızdırıyor.

— Anonim
Bunca yıldır pek açık sözlü olmadın çünkü maaşının ödenmediğini bilmiyordun. Öncelikle bunu aradan çıkaralım, çünkü bana öyle geliyor ki bir parçanız kendinizi suçluyormuş gibi geliyor… ne? Gerçek şu ki, geçmişteki hiçbir şey sizin hatanız ya da kontrolünüz altında değildi; Görünüşe göre suç eski patronunuza ait çünkü 1) işinizin kalitesini ödüllendirmiyor ve 2) maaşınız sizin seviyenizdeki diğer insanların kazandığı ve kazandığıyla orantılı değil.

Şu anki patronunuzun size az maaş aldığınızı nasıl söylediğini merak ediyorum. Dil sürçmesi miydi? Bir itiraf mı? Özür dileyerek mi söylendi? Utançtan mı yoksa pişmanlıktan mı? Şu anki patronunuzun özür dileyerek bu bilgiyi size açıklamasının, işleri düzeltme isteğinin sinyali olabileceğini hayal etmeliyim.

“Doğru yapmak” konusunda: Maaşınızı benzer konumdaki profesyonel meslektaşlarınızın maaşıyla tam olarak uyumlu hale getirme konusundaki isteksizlikten veya isteksizlikten endişe duyuyorum. Mevcut patronunuza bu konuda neden her şeyi doğru yapmadığını sordunuz mu? Ona, eşitsizliğin geriye dönük ödemeyi içerecek şekilde ele alınmasını isteyip istemediğini özellikle sordunuz mu?

Seçeneklerinize gelince, bu konuda sofistike veya en azından ısrarcı ve kendinden emin görünmeye hakkınız var. Yıllardır sana çok az para ödüyorlar. Yıllar! Ben de kızardım (zaten senin adına kızdım). Ve hem eski hem de şimdiki patronunuzun erkek olduğunu ve e-postanızdaki isme bakılırsa sizin de kadın olduğunuzu fark etmediğimi bir an bile düşünmeyin. Kadınlar hala erkeklerden daha az kazanıyor – erkeklerin kazandığının yüzde 84'ü ve bu, ırk ve etnik köken hesaba katılmıyor – ve kızlar gibi sosyalleşme şeklimiz sayesinde toplumun uzlaşmacı oldukları varsayımından muzdaripler. (Aslında bunun hakkında bir kitap yazıyorum.)

Merak ediyorum: Şu anki patronunuz size eksik ödemeyi söylediğinde ona ne dediniz? Not aldın mı? Sonra mı sonra mı? Birlikte çalıştığınız diğer düşük maaşlı üst düzey yöneticiyle konuştunuz mu? Ne dedi? (Ayrıca bu kişinin erkek mi yoksa kadın mı olduğunu öğrenmek için can atıyorum.) (Bazı eyaletler ücret şeffaflığı yasalarını uygulama sürecindedir. Sizinki de öyle mi?) Ve yine doğrudan patronunuzdan işleri düzeltmesini istediniz mi?

Bence bir iş hukuku avukatı bulmalı ve onunla ilk görüşme yapmalısınız. İşvereninizin veya patronunuzun söylediklerine bağlı olarak başka bir iş aramayı düşünebilirsiniz. Ücret farkı yıllar geçtikçe kötüleşebilir; Yıllık maaşlarda küçük bir fark gibi görünen bu fark, sizin de ilk elden deneyimlediğiniz gibi, onlarca yılda çok daha fazla farka neden oluyor. Maaşınız başkalarının maaşına eşit veya ona yakın olursa gözden kaçırılma, hafife alınma ve saygısızlık duygularınız azalacak mı? Hala bunu çözmeye çalışıyorsun. Ancak fark edebileceğiniz şey, “uyum sağlamanın” “uyum sağlama” anlamına geldiğidir. kendisi ve özgüveninizi onurlandırmak. Ve yeteneklerini başka bir yerde kullanman senin için daha iyi olur.