Öldükten sonra arkadaşlarınıza miras nasıl bırakılır?

FreeDoom

New member
Mayısta 43 olacağım Son birkaç yıldır annemin maliyesinin yönetimini üstlendim, o öldüğünde hepsi bana geçecek. Babam servetini benimle üvey kız kardeşim arasında eşit olarak paylaştı. Mirasçılarını belirlemek basit ve gelenekseldi: her şeyi çocuklara bırakın. Benim gibi sonsuza dek bekar, çocuksuz bir kadın mı? Sözleşme bir yol haritası sağlamaz.

Üvey kız kardeşim benden 20 yaş büyük, bu yüzden neredeyse tek çocuk olarak büyüdüm. İranlı annemin beş kız kardeşi var ama o ve kuzenlerim Tahran’da yaşıyor. Amerikalı babam kardeşlerine pek yakın değil, bu yüzden ailesinin onun tarafını nadiren gördüm.

Ama hayatım boyunca anlamlı arkadaşlıklar kurdum ve arkadaşlarım sadece evlat edindiğim ailem değil. Annem (79), babam (87) ve üvey babam (77) dışında tek ailem onlar.

Yıllarca tüm servetimi arkadaşlarıma bırakmayı hayal ettim. Yine de düşünecek çok insan var ve ölümlülüğü kim düşünmek ister ki? Onlara olan sevgimi onurlandıran bir vasiyet yapmak, özellikle bir kişi vasiyetsiz öldüğünde mirası yöneten “yasal miras” yasaları kan, evlat edinme veya evlilik yoluyla akrabalarında durduğunda, ezici bir şekilde karmaşık geldi. Hiçbir kanun akraba olmayanı tanımaz.

Dünyevi varlığımı arkadaşlarıma nasıl miras bırakacağımı düşünmeye başladığımda, lojistik kabus olacağını düşündüğüm şeyler, uzaktaki arkadaşlarıma haber vermekten (bir iletişim bilgileri listesi yeterli olacaktır) uymaya kadar kolaylaştı. uluslararası vergi kanunları. (Bir ülkenin – ABD gibi – veya lehtardan emlak vergisi alıp almadığını kontrol edin ve mirasınızı buna göre ayarlayın.)

Takdir etmediğim şey, arkadaşlara bu rolü vermenin, uygulayıcılar veya hemşireler olarak daha büyük sorumluluklar almaları gerektiği anlamına gelebileceğiydi. Sonuç olarak, tek seferlik bir hediye olduğunu hissettiğim şey, bazı açılardan arkadaşlığın karşılıklılığı ile daha uyumludur.

Varlıkları arkadaşlara miras bırakmanın zorlukları

Arkadaşlardan bahsetmişken, bu makale için biriyle yeniden bağlantı kurdum: üniversitedeki oda arkadaşım Reid Weisbord, Rutgers Hukuk Fakültesi’nde servet transferi konusunda uzmanlaşmış bir profesör. Emlak planlamasıyla ilgili iki büyük ders kitabının yazılmasına yardım etmesine rağmen, benim durumumu derinlemesine incelemedi.

Bay Weisbord, insanların benimki gibi mülk planlama zorluklarını nadiren düşündüklerini söyledi. “Toplumumuz çocuğu olmayan veya evli olmayan insanlara karşı gerçekten önyargılı olabilir” dedi.

Bazı yasal web siteleri, siz hayattayken ve aklı başındayken arkadaşlarınıza varlık hediye ederek vasiyetlerden tamamen kaçınmanızı tavsiye eder, böylece siz öldükten sonra kimse mahkemede vasiyetinize itiraz edemez. Bay Weisbord’a göre, sadece yasal mirasçılar – yani aile – ve önceki vasiyette adı geçen herkes bunu yapabilir.

Ne yazık ki, itiraz edilen vasiyetlerin sayısı hakkında çok az doğru istatistik var. Geçen yıl, Bay Weisbord, 2014’ten 2016’ya kadar San Francisco’da onaylanan 443 vasiyeti inceleyen ve yüzde 11,5’inin davaya gittiğini tespit eden bir makalenin yazarlarından biri oldu. Bay Weisbord ve ortak yazarı, Davis, California Üniversitesi’nde hukuk profesörü olan David Horton, davaların en yaygın nedenlerinin, bir kişinin beceriksizliğinin yasa dışı olarak etkilenmesi veya istismar edilmesi ve ayrıca davanın uygunluğuna ilişkin endişeler olduğunu keşfetti. uygulayıcı olmak

Asheville, NC’de bir veraset avukatı olan John G. Kelso, bu tür zorlukları sınırlamanın olası bir yolu, vasiyetinizde birisini atlıyorsanız bunu özellikle belirtmektir, dedi.

Bay Weisbord, coğrafi ve zaman özellikleri göz önüne alındığında verilerden genel sonuçlar çıkarmanın zor olduğu konusunda uyarıda bulunurken, makale hem kendisinin hem de Bay Kelso’nun tek bir kişi olarak daha fazla dikkat etmem gerektiğini söylediği bir konuya değindi. Çocuksuz: Engellilik için planlama.

“Bir partneriniz, eşiniz veya çocuğunuz yoksa, genişletilmiş tıbbi yönlendirme konusunda gerçekten çok dikkatli düşünmeniz gerekir çünkü bu kararları sizin adınıza almak için vekil olarak atamak isteyeceğiniz bir kişi olmayabilir.” dedi Bay Weisbord.

İnfazcı olmayı önerdiğim kişilere de benzer özen gösterilmelidir. Bay Weisbord, kişinin güvendiği ve bunu yetkin bir şekilde yapmaya istekli ve yetenekli birini seçmesi gerektiğini söyledi.

Ancak, en iyi arkadaşınıza sormak o kadar kolay değil. Kelso, “Birini vasi olarak atamak onurlu bir söz değil, bilirsiniz, bu bir iş” dedi. “Sorumluluk, zaman ve sorumlulukla birlikte gelir.”

Arkadaşlar uygulayıcı olduğunda

62 yaşındaki David Staehlin ne evli ne de çocuğu vardı. “Bekar olduğum için mutluydum” dedi. 1986’da Donanmaya katıldığında ilk vasiyetini yaptı ve hepsini ailesine bıraktı. Geçen Haziran vasiyetini güncellediğinde çok şey değişmişti.

1996’dan beri Bay Staehlin, St. Paul, Minnesota’nın dışında, Nebraska, Missouri ve Colorado’da yaşayan annesi ve beş kardeşinden uzakta yaşıyor. Ailemi seviyorum ve onlara karşı hiçbir şikayetim yok” dedi. Ancak, mesafe göz önüne alındığında hayatına pek dahil olmadığını söyledi.

Bay Staehlin, kardeşlerinin her birine ve annesine 10.000 dolar bırakmayı planlıyor. Ayrıca 401(k) planının yüzde 75’ini, haftada birkaç kez gönüllü olarak çalıştığı yerel Yabancı Savaş Gazileri görevine tahsis etti.

Geri kalan her şey, “Minnesota ailem” dediği en iyi iki arkadaşına gidiyor. Bay Staehlin, Adam Ford ile 2004 yılında Bay Ford, Bay Staehlin’in Devriye Komutanı olduğu gönüllü St. Paul Polis Rezervine katıldığında tanıştı. Kısa süre sonra Bay Ford, Bay Staehlin’i ortağı Ryan Calvin ile tanıştırdı.

Dostlukları hızla derinleşti. Bay Staehlin, seyahat ederken Bay Ford’un ve Bay Calvin’in köpeklerine baktı. Çift evlendiğinde, Bay Staehlin, Bay Ford’un sağdıcıydı.Bay Staehlin bir keresinde tatilden döndüğünde çiftin arka verandasını yeniden yaptırdığını gördü. Emekliliğini kutlamak için Bay Staehlin’i USS Midway Müzesi’ni ziyaret etmesi için San Diego’ya götürdüler.

Tek çocuk olan Bay Ford, Bay Staehlin’i bir arkadaştan çok bir erkek kardeş olarak tanımladı.

Bay Staehlin önce Bay Ford ve Bay Calvin’den birincil ve ikincil sağlık hizmetleri temsilcisi, yetkili temsilcisi ve vasisi olarak hareket etmelerini istedi ve onlar da kabul ettiler. Çiftin zaten bir sorumluluk duygusu vardı: 47 yaşındaki Bay Calvin’in hukuk diploması var ve 46 yaşındaki Bay Ford, annesine babasının ve kocasının mülklerini yönetmesi gerektiğinde yardım etti ve her ikisi de birkaç ay içinde diğerleri öldü.

Bay Calvin, “Arkasında çok iş var,” dedi. Aynı zamanda bu bir onurdur dedi.

Çift, Bay Stählin’in kendilerine ne kadar çok şey bıraktığından habersiz olarak kabul etti. Bay Staehlin, “Adam ve Ryan mali açıdan kötü durumda değiller,” dedi. “Bana göre bu, arkadaşlıklarının bir takdiri. Hayatını olduğundan biraz daha iyi hale getirecek.”

Bay Staehlin onlara verdiğinden beri Bay Ford vasiyetnamenin kendi kopyalarını içeren klasörü açmadı bile.

“Tüm detayları bilmek istemiyorum,” dedi. “Hayattan en iyi şekilde yararlanalım ve elimizden geldiğince tadını çıkaralım.”

faydalanıcı olarak arkadaşlar

42 yaşındaki Stephanie Novakowski, Colorado Springs’te büyümüş ve üniversiteye gitmiş olmasına rağmen, Kanada ordusunun bir üyesi olan kocasıyla birlikte Nova Scotia’da yaşıyor. Çocuksuz çift, vasiyetlerini iki yıl önce yaptı. Servetinin çoğu şu anda Kanadalı vaftiz kızına gidiyor.

Ancak, Bayan Novakowski’nin Amerika Birleşik Devletleri’ndeki işten iki 401(k) hesabı var. Uluslararası vergi sorunlarından kaçınmak için, orada yaşayan iki üniversite arkadaşını ana yararlanıcılar olarak adlandırdı. Banka hesapları ve sigorta poliçeleri gibi emeklilik hesapları “ölüm” veya “ölüm transferi”dir ve bu nedenle, bir lehdarın listelenmesi durumunda vasiyet olmaksızın devredilebilir.

Bayan Novakowski, arkadaşları hakkında “Sonuçta beni bazen benim kendimden daha iyi tanıdığını hissettiğim insanlar bunlar” dedi.

Kararlarını, kimin emeklilik fonlarına en çok ihtiyaç duyacağını düşündüğüne dayandırdı. Örneğin, bir arkadaşı yaşlı anne babasına ve çocuklarına bakıyor ve kocası kanserden iyileşiyor.

Bayan Novakowski, “Emekli olduklarında gerçekten ne kadar birikim biriktirebileceklerini bilmiyorum,” dedi. Üçüncü bir arkadaş varlıklı bir şekilde evlendi, bu yüzden o, Bayan Novakowski’nin kocasının arkasındaki sağlık bakımı vekili yardımcısı iken, o bir hak sahibi değil.

Bayan Novakowski, “Genellikle bunu gerçekten benim param olarak görmüyorum” dedi. “Gerçekten ihtiyacımız olmadıkça o paraya gerçekten dokunmayacağım.”

Arkadaşlık Hediyesi

Yakın, platonik arkadaşlıklar söz konusu olduğunda toplumumuzun “kavramsal bölünmesi” göz önüne alındığında, arkadaşların aile olarak kusurlu analojisi, bunun anlamını açıklamanın yararlı bir kestirme yoludur. Kardeşlerimin, bir eşin ve çocukların yokluğunda, mücadelelerimi dinleyen, zaferlerimi kutlayan, anılarımı paylaşan arkadaşlarımdır.

Bayan Novakowski, “Bekar çocuklar olarak, arkadaşlıklarımıza muhtemelen birden fazla kardeşi olan insanlardan daha fazla değer veriyor ve değer veriyoruz” dedi.

Arkadaşlar ayrıca hiçbir yasal veya kültürel yansıma olmaksızın taahhütlerinden vazgeçebilirler, bu da onları daha çok takdir etmemi sağlıyor: Arkadaşlarım beni tanıyor ve hala bana bağlı kalıyorlar. Miras beklentileri olmadığı için, onlara servetimi miras bırakmak çok keyifli bir davranış.

Bay Kelso’nun sorduğu gibi, ‘Neden insanların para sahibi olmasına izin veriyoruz? Bunu hak ettikleri için mi? İhtiyaç duydukları için mi? Onu ne kadar sevdiğime mi bağlı?

Liyakatini bilmem ama servetimi dağıtırken muhtaçlığı hesaba katmayı planlıyorum. aşk verilir Servet aktarmak bir ayrıcalıktır. Onu teslim edecek arkadaşların olması bir hediyedir.