Okullarda, yarıyıl tatilinin akabinde birinci ders zili yarın çalacak

TerraNova

New member
Okullarda, 2 haftalık yarıyıl tatilinin akabinde birinci ders zili yarın çalacak. Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon öğrenci, ikinci devirdeki orta tatillerini ise 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak.

2021-2022 eğitim öğretim yılı, 6 Eylül 2021’de yüz yüze ve tam vakitli olarak başlatıldı. Birinci periyot orta tatili 15 Kasım 2021 Pazartesi başladı ve 19 Kasım 2021 Cuma bitmiş oldu.

Öğrenciler, 24 Ocak’ta başlayan yarıyıl tatili daha sonrası birinci derslerine yarın girecek. Bu kapsamda öğrenciler, yarın okullarında ikinci periyodun birinci gün heyecanını yaşayacak.

Öğrenciler ikinci devirdeki orta tatillerini 11 Nisan-15 Nisan 2022’de yapacak. İkinci devir 17 Haziran 2022 Cuma sona erecek.

31 Ocak’ta ataması yapılan 15 bin yeni öğretmen de yarından itibaren atandıkları okullarda nazaranvlerine başlayacak.

Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlere isteğe bağlı kapsamlı eğitim programı için yeni dijital platform Öğretmen Bilişim Ağı’nı (ÖBA) birinci kere bu yılki yarıyıl tatilinde uyguladı. Öğretmenler, kendileri için hazırlanan hizmet içi eğitim faaliyetlerine ÖBA üzerinden katıldı.