Orman yangınlarına müdahale devam ediyor

TerraNova

New member
Muğla’nın Marmaris ilçesinde dün çıkan orman yangınını söndürme çalışmalarına devam ediliyor.

Armutalan Mahallesi Şirinyer mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangın, rüzgarın da tesiriyle yayılarak İçmeler Mahallesi’ne ilerledi. Yangını denetim altında tutmak için gruplar, karadan gece boyunca çalışmasını sürdürdü.

Sabahın birinci ışıklarıyla hava araçları da bölgede çalışmalara bir daha başladı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda helikopter yangına havadan müdahale ediyor.

Bir kişinin hayatını yitirdiği yangında, birtakım otellerin önlem maksatlı boşaltıldığı, kimi mesken, araç ve iş makinelerinin de yangından ziyan gördüğü öğrenildi.

Adana

Adana’nın Aladağ ilçesinde dün çıkan orman yangını, havadan ve karadan müdahaleyle denetim altına alınmaya çalışılıyor.

Boztahta Mahallesi’ndeki ormanlık alanda dün gece saatlerinde çabucak hemen belirlenemeyen niçinle çıkan yangına müdahale sürüyor.

güçlü rüzgar niçiniyle yayılan ve Karaisalı ile İmamoğlu ilçelerinin sonlarına kadar yayılan yangın, havadan ve karadan müdahaleyle denetim altına alınmaya çalışıyor.

Aladağ ilçesinde, dün gece saatlerinde yangın çıkmış, güçlü rüzgar niçiniyle alevler Karaisalı ve İmamoğlu ilçelerinin hudutlarına kadar yayılmıştı. Yangın bölgesinde kimi konutlar önlem gayeli boşaltılmıştı.

Kozan ilçesi Kızlarsekisi mevkisindeki ormanlık alanda, 28 Temmuz saat 19.45 civarında çıkan yangını söndürmek için grupların müdahalesi sürüyor.

Sabah saatlerine kadar yangına karadan müdahalede bulunan takımlar, günün birinci ışıklarıyla alevlere söndürme helikopteriyle de müdahale ediyor.

Feke ilçesine bağlı Karacauşağı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda gece saatlerinde çabucak hemen belirlenemeyen niçinle yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye hayli sayıda arazöz ve söndürme grubu sevk edildi.

Takımların yangını denetim altına alma çalışmaları sürüyor.

Kozan’da çıkan ikinci orman yangını denetim altına alındı

İlçeye bağlı Turgutlu Mahallesi’nde ormanlık alandan alevlerin yükseldiğini gorenler, durumu yetkililere bildirdi.

İhbar üzerine Kozan Orman İşletme Müdürlüğünce bölgeye 3 arazöz, bir su tankı, 3 birinci müdahale aracı ve 15 orman emekçisi sevk edildi.

Karadan müdahale edilen yangın, sabah saatlerinde denetim altına alındı.

Bölgede soğutma çalışmaları devam ediyor.

Mersin

Mersin’in Silifke ilçesinde dün çıkan orman yangınını denetim altına alma çalışmaları devam ediyor.

İlçede dün sabah saatlerinde birinci vakit içinderda Boğsak mevkisinde başlayan akabinde Işıklı, Hırmanlı ve Yeşilovacık mahallelerine yayılan orman yangını şiddetli rüzgar niçiniyle tesirini artırdı.

Yangını denetim altına alma çalışmaları, Orman İşletme Müdürlüğü grupları, Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi ve İlçe Emniyet Müdürlüğünün toplumsal olaylara müdahale araçlarınca (TOMA) sürdürülüyor.

Söndürme helikopterleri de sabahın birinci ışıklarıyla söndürme çalışmalarına havadan takviye veriyor.

Yangın niçiniyle çift taraflı ulaşıma kapatılan Mersin-Antalya kara yolu, Silifke’de bir daha trafiğe açıldı.

Öte yandan, yangının tesirli olduğu Yeşilovacık Mahallesi’nde bir iş makinesi ile birtakım meskenler yangından ziyan gördü.

“Mahallelerimizi boşalttık, boşaltmaya da devam ediyoruz”

Silifke Belediye Lideri Sadık Altunok, AA muhabirine, alevlerin, biroldukça noktada tesirini sürdürdüğünü belirterek, şöyleki konuştu:

“Gece saatlerinde rüzgarın artmasıyla yangınlar denetimden çıktı. Mahallelerimizi boşalttık, boşaltmaya da devam ediyoruz. Otellerimizi de tahliye ettik. İnsanlarımızın can güvenliğini emniyete alıyoruz. Silifke’deki tesislerimizi hazırladık. Vatandaşları konuk olarak buralara yönlendiriyoruz. Rüzgarın durmasıyla biraz daha olağana döneriz diye bekliyoruz fakat sahiden epey makûs bir durum.”

Dün Silifke’de orman yangını çıkmış, yangın niçiniyle epey sayıda konut tedbiren boşaltılmıştı. güçlü rüzgar niçiniyle yangın, etraftaki öteki mahallelere de yayılmıştı.

Aladağlar Ulusal Parkı’ndaki yangın denetim altına alındı

Kayseri’nin Yahyalı ilçesindeki Aladağlar Ulusal Parkı’nda çıkan yangının denetim altına alındığı bildirildi.

Ulusal parkın ziyaretçi tanıtım merkezi girişinde evvelki gün başlayan yangında, Ulupınar bölgesinden daha sonra Kapuzbaşı Mahallesi’ndeki alevler de denetim altına alındı.

Sivas, Yozgat, Nevşehir ve Niğde’den de gelen dayanakla 15 arazöz, 1 su ikmal aracı, 5 yangına müdahale aracı, 10 pikap, 3 itfaiye aracı, 2 kamyon, 1 dozer, 2 greyder, 85 orman işletme çalışanı ve yangının meydana geldiği köylerde yaşayan yaklaşık 200 gönüllünün katıldığı çalışmada soğutma süreçleri sürüyor.

Kayseri Valisi Şehmus Günaydın da Twitter hesabından, “Yahyalı ilçemizdeki yangın denetim altına alınmış olup soğutma çalışmaları devam etmektedir. Yangın ile çabamızda büyük fedakarlık gösteren vatandaşlarımıza, Orman teşkilatımızın, askeri birliklerimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve AFAD’ın bakılırsavlilerine teşekkür ediyorum.” sözlerini paylaştı.

Pakdemirli: 51 yangın denetim altında

Bakan Pakdemirli, 71 yangının 51’inin denetim altına alındığını deklare etti.

Pakdemirli, “Aktif olan tüm yangınlarda (yangınların denetim altına alınması ve söndürülmesi) güzele yanlışsız bir gidiş var.” dedi.

Pakdemirli, “3 uçak, 9 İHA, insansız helikopter, 1 su tankı, 38 helikopter, 680 arazöz, 55 iş makinesi ve 4 bin çalışanla yangınla gayret ediyoruz.” diye konuştu.

Pakdemirli, “Marmaris’teki yangında ufak hasarlar var. Yerleşim yerlerini tehdit etmiyor, denize gerçek ilerleyen bir yangın var.” açıklaması yaptı.