Panellerin bahsettiği siber güvenlik davası

FreeDoom

New member
Geçtiğimiz ay, gözden kaçan bir dava, Fortune 500 şirketlerinin yönetim kurullarında ve güvenlik departmanlarında en çok tartışılan konu oldu.

Ekim ayında Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, 2020 yılında Rus ajanlar tarafından saldırıya uğrayan bir yazılım şirketine dava açarak, şirketi sözde bilinen siber güvenlik risklerini ve açıklarını ifşa etmeyerek yatırımcıları dolandırmakla suçladı.

Davada yalnızca SolarWinds şirketi değil aynı zamanda bilgi güvenliği sorumlusu Timothy Brown da yer aldı. Bir yıl önce, eski Uber güvenlik şefi Joe Sullivan, bir veri ihlalini federal düzenleyicilere bildirmemekten suçlu bulunmuştu. Siber güvenlikten sorumlu yöneticiler kişisel risklerinin arttığını düşünüyor.

Bir yazılım şirketi olan Sumo Logic’in güvenlik şefi ve bilgi teknolojisinden sorumlu kıdemli başkan yardımcısı George Gerchow, “25 yıldır bunu yapıyorum ve her zaman başkalarını korumaya kendimi adadım” dedi. “Şimdi aniden kendimi korumam gereken garip bir durumdayım.”

Toplantı odalarını belki de daha da endişelendiren şey, neredeyse tüm halka açık şirketler gibi SolarWinds’in de bazı siber güvenlik risklerini ifşa etmesidir.

Tufts Üniversitesi’nde siber güvenlik politikası alanında doçent olan Josephine Wolff, “Yüzlerce farklı şirketi takip edebilirsiniz ve hepsi temelde aynı dili kullanıyor” dedi.

Artık SEC’in, şirketin daha spesifik risklerin farkında olması durumunda bu standart açıklamaları artık yeterli bulmayacağı anlaşılıyor. Hukuk firması White & Case’e göre dava, SEC’in bir şirketi siber güvenlik açıklamalarıyla ilgili kasıtlı dolandırıcılıkla suçladığı ilk dava.

SolarWinds CEO’su Sudhakar Ramakrishna, SEC şikayetinden bu yana verdiği ilk röportajda DealBook’a, şirketin kendisini 2020’deki siber saldırıya maruz bırakan sorundan habersiz olduğunu ve davanın “… Bana göre SEC tarafından bir girişim” olduğunu söyledi. politikayı ilerletmek için.”

Davanın “aslında CISO’ları daha da korkutabileceğini ve konuşmaya daha az cesaretlendirebileceğini” söyledi.

Uzmanların çoğu, sonuç ne olursa olsun davanın şirketlerin siber güvenlik risklerini yönetme biçimini etkileyebileceği konusunda hemfikir. Ancak bunun daha iyi veya daha kötü uygulamaları teşvik edip etmediği konusunda anlaşamıyorlar.

Dava, SEC’in siber güvenliğe önem verdiğini gösteren tek işaret değil. Temmuz ayında kurum, Aralık ayında yürürlüğe girecek yeni siber güvenlik açıklama gerekliliklerini kabul etti. Şirketlerin maddi saldırıları dört gün içinde bildirmeleri ve siber güvenlik risk yönetimi, stratejileri ve yönetişimi hakkında yıllık açıklamalar yapmaları gerekiyor. SEC’in icra sorumlusu Gurbir Grewal, Haziran ayında yaptığı bir konuşmada, siber güvenlik açıklamalarıyla ilgili “oyun oynamaya toleransı olmadığını” söyledi.

Bazı uzmanlar davanın caydırıcı bir etkisi olabileceğinden korkuyor. Wolff, SolarWinds CISO’su hakkında şunları söyledi: “Kendisinin ve ekibinin ortaya çıktığına dair bazı ciddi uyarı işaretleri vardı.” “Ve şimdi bu özellikle ona karşı ‘Bunu biliyordun, SEC dosyalarında açıklamadın’ demek için kullanılıyor.’ Bence bu aslında hiçbir zaman güvenlik açıklarını belgelememeyi veya hiçbir yerde bulmayı teşvik etmiyor.” Bunun BT departmanının siber güvenlik için para talep etmesini zorlaştırabileceğini söyledi.

SolarWinds CEO’su Ramakrishna, herhangi bir potansiyel güvenlik açığının ifşa edilmesinin saldırganların bu güvenlik açığından yararlanmasını kolaylaştırabileceğini söyledi. “Öncelikle ortalama bir yatırımcının anlayamayacağı kadar çok şey olacak” dedi. “Öte yandan tehdidin eline geçeceğimizi düşünüyorum.”

Diğerleri ise SEC eylemi tehdidinin siber güvenlikten sorumlu yöneticileri güçlendirebileceğini savunuyor. Şirketlere veri ihlalleri konusunda danışmanlık yapan güvenlik uzmanı Jake Williams, CISO’lardan düzenli olarak “pembe bir resim çizmeleri veya belki de gerçeklikle tutarlı olandan daha pembe bir resim çizmeleri” istendiğini gördüğünü söyledi. Ancak şunları ekledi: “SolarWinds davasının ajans tarafından açıldığı gün bu uygulamanın sona erdiğine inanıyorum. Artık hiçbir CISO, siber güvenlik konusunda temelde gerçekçi olmayan olumlu bir tablo çizme riskini alamaz.”

Harley Geiger, Venable hukuk firmasında siber güvenlik avukatı olarak görev yapıyor ve Cisco, Broadcom, Microsoft ve Google gibi teknoloji şirketlerinden oluşan koalisyonu temsil eden ekibin bir parçası. CISO’ların artan kişisel risklere yanıt vermek için endişeleri ve tavsiyeleri belgelemekten kaçınmak dışında, artan risklerin ve zayıf noktaların yanında yer almak da dahil olmak üzere başka yolları olduğunu söyledi.

“Belki bir şirketin sigorta poliçesi kapsamına girmek istiyorlardır. İş sözleşmelerinde tazminat isteyebilirler” dedi Geiger. “CISO’ların temel siber güvenlik bilgilerini göz ardı etmeyi veya iletmemeyi seçmesinin yanlış bir mesaj veya yanlış bir sonuç olacağını düşünüyorum.”

Genel açıklamalar yeterli değilse nedir? Güvenlik açıklarının çok kesin bir açıklaması saldırganlara değerli bilgiler sağlayabilirken, çok geniş bir açıklama yatırımcılar için değerli değildir. Wolff, “Soru şu: SEC net bir orta yol belirleyebilir mi?” –Sarah Kessler

KAÇIRDIĞINIZ DURUMDA

Sürpriz enflasyon piyasanın yükselişini tetikliyor. Salı günü yayınlanan tüketici fiyat endeksi raporu, enerji fiyatlarındaki düşüşün de etkisiyle enflasyonun geçen ay analistlerin beklediğinden daha fazla soğuduğunu gösterdi. Yatırımcılar bu haberi memnuniyetle karşıladılar çünkü bir grup Wall Street ekonomisti, Federal Reserve’ün faiz oranlarını artırmayı büyük ihtimalle bitirdiği sonucuna vardı.

Bir Cumhuriyetçi daha başkanlık yarışından çekildi. Güney Carolina Senatörü Tim Scott bu hafta kampanyasını askıya aldı. O ve Cumhuriyetçi kanadın geri kalanı aylardır Donald Trump’ı çift haneli rakamlarla takip ediyor. Güney Carolina’nın eski valisi Nikki Haley daha iyi bir hafta geçirdi. Citadel’den Ken Griffin de dahil olmak üzere büyük muhafazakar bağışçıların desteğini kazanmanın eşiğinde görünüyordu.

Trump’ın sosyal medya platformunda sorunlar yaşanıyor. Truth Social’ı yöneten şirket Trump Media & Technology Group’un büyük kayıplar yaşadığı ve yeni finansman olmadan ayakta kalamayacakları, bu hafta yapılan bir düzenleyici dosyada açıklandı. Truth Social, geleceğini, şirketi halka açacak ve kendisine yaklaşık 300 milyon dolarlık finansmana erişim sağlayacak bir paravan şirketle uzun süredir ertelenen bir birleşmeye yatırıyor.

Hayatı ve bilimi hakkında bir yapay zeka öncüsü

Stanford İnsan Merkezli Yapay Zeka Enstitüsü’nün eş yöneticisi Fei-Fei Li, meslektaşlarından birine kitap projesinin ilk taslağını gösterdiğinde, ona onu atmasını söyledi.

Li, DealBook’a “Teknolojinin fikirleri hakkında yazabilecek birçok bilim adamının olduğunu söyledi” dedi. Ancak meslektaşı şunu ekledi: “Bir göçmen olarak, bir kadın olarak, bir bilim adamı olarak olgunlaşması modern yapay zekanın ortaya çıkışıyla çok yakından bağlantılı olan biri olarak benim benzersiz kişisel yolculuğum, bu durumda olanlara bile bir şeyler getirecek.” Geleneksel olarak “Teknoloji dünyasında kendinizi özdeşleştirebileceğiniz bir ses yok.”

Li ısrar etti ve “Gördüğüm Dünyalar: Yapay Zekanın Şafağında Merak, Keşif ve Keşif” kitabı bu ay yayınlandı ve yapay zekanın büyümesinin öyküsünü ve Çin’den gelen bir göçmen olarak kendi öyküsünü anlatıyor. Bu alanda dünyanın önde gelen uzmanları.

Bu röportaj netlik sağlamak amacıyla düzenlendi ve özetlendi.

Bir iş lideri kitabınızdan ne öğrenmelidir?

Yapay zeka konusunda çok fazla tartışma, kafa karışıklığı ve açıkçası korku var. Korkunun bir kısmı ne olduğunu bilmemekten kaynaklanıyor. Bunun bir kısmı ne yapacağını bilmemekten kaynaklanıyor. Umarım bu kitap bir şekilde her ikisini de ortadan kaldırır.

Araçlar insanlar tarafından yapılır, insanlar tarafından tasarlanır ve insanlar tarafından kullanılır. Hem sorumluluğumuz hem de eylem kapsamımız var.

Yapay zekaya yapılan ticari yatırımların karmaşık sonuçları hakkında yazıyorsunuz. Bana bundan daha fazlasını anlatabilir misin?

Kariyerimin başlangıcında sadece saf bilimsel araştırma ve merak vardı. Kimse dikkat etmiyordu. Yapay zeka daha güçlü hale geldikçe, ona daha fazla endüstriyel kaynak aktıkça ve sosyal etkisi görünür hale geldikçe, bu, karmaşıklığı da beraberinde getiren derin teknolojik değişimin doğal bir ilerlemesidir.

Amerika’daki inovasyon ekosistemimizin özel sektör, kamu sektörü ve hükümetin birleşimi tarafından yönlendirileceğini umuyoruz. Şu anda bir dengesizliğimiz var. Kamu sektörünün bu teknolojiyi değerlendirmek, değerlendirmek, anlamak ve açıklamak için güvenilir bir kaynak olmaya devam etmesini ve aynı zamanda kamu yararına yönelik bilimsel keşiflerde ön sıralarda yer almasını umuyorum.

En çok hangi risklere odaklanıyorsunuz?

Kişisel olarak ben dezenformasyondan önyargıya, mahremiyete, ihlallerden iş durdurmalara ve silah kullanımına kadar toplumsal risklere odaklanıyorum.

Özellikle medya ve hükümet arasında bu söylemi sorumlu bir şekilde yönlendirme sorumluluğu olduğunu düşünüyorum. Medyanın megafonunu, sıradan insanları, özellikle de yetersiz hizmet alan topluluklardan insanları derinden etkileyecek gerçek sosyal riskler yerine, çok daha abartılı ve varoluşsal krizlere odaklanan çok az sayıda sese odakladığında endişeleniyorum.

Hükümet yeterli çabayı gösteriyor mu?

Başkan Biden’ın kararnamesi iyi bir ilk adımdı çünkü kapsamlı ve nispeten dengeli. Ancak bu aslında bir ilk adımdır. Gerçekten önemli olan, özellikle politika yapıcılar ve iş dünyası liderleri için bunun yeni bir şey olduğunu kabul etme konusunda alçakgönüllülük göstermektir. Bir politika yapmadan önce bunun ne olduğunu öğrenin.

DealBook okuyucuları yanıtlıyor: Sam Bankman-Fried

Kripto suçlarını izleyenlerin bildiği gibi Sam Bankman-Fried, iflas eden kripto para borsası FTX’in çöküşündeki rolü nedeniyle 2 Kasım’da suçlu bulundu. Asıl soru hâlâ ortada: 31 yaşındaki genç ne kadar hapiste kalacak?

Maksimum vade 100 yıldan fazladır. Geçen Cumartesi DealBook okuyucularına adil bir oranın ne olacağını sorduk. Katılımcıların çoğu, Mart ayında yapılması planlanan duruşmada hakimin Bankman-Fried’a yumuşak davranmaması gerektiği yönündeki görüşlerini paylaştı.

Okuyucuların Bankman-Fried, Amerikan adalet sistemi ve bir bütün olarak kripto para piyasası hakkında söylediklerinden bir seçki:

• “Belki de eski bir savcı olduğum için, beyaz yakalı suçluların şiddete başvuran suçlularla aynı şekilde, belki daha da ağır şekilde cezalandırılması gerektiğine inanıyorum, çünkü toplumsal etki genel olarak daha geniştir ve hafifletici faktörler (sosyoekonomik durum vb.) daha azdır. ilgi çekici.” -Ted Baker
Okuduğunuz için teşekkürler! Pazartesi görüşürüz.

Geribildirim için teşekkürler. Lütfen düşüncelerinizi ve önerilerinizi Dealbook@Haber adresine e-posta ile gönderin.

Andrew Ross Sorkin raporlamaya katkıda bulunmuştur.