Şef ve Food Network yıldızı Michael Chiarello 61 yaşında öldü

FreeDoom

New member
Mutfak becerisi ve pazarlamaya yönelik sezgisel yeteneği, İtalyan etkisindeki Kuzey Kaliforniya mutfağının ve Napa Vadisi yaşam tarzının kırsal kaçışının bir bölümünü tanımlamaya yardımcı olan Kaliforniya’nın Central Valley bölgesinden, çalışkan, televizyona hazır bir şef olan Michael Chiarello, Cuma günü Napa’da öldü . 61 yaşındaydı.

En küçük kızı Giana O’Shaughnessy, hastanedeki ölümünün anafilaktik şoka yol açan akut alerjik reaksiyonun sonucu olduğunu söyledi. Alerjik reaksiyonun nedeni belirlenmemiştir.

Bay Chiarello, 1980’lerde Kıta mutfağının geleneklerinden kurtulan Kuzey Kaliforniya şefleri kuşağının bir parçasıydı. Ekmek servisi yaparken zeytinyağını tereyağıyla değiştirdiler ve “tarladan sofraya” terimi bir menü klişesi haline gelmeden çok önce mevsimlik ürünler, yerel peynir ve şarap kullandılar.

Daha sonra, 2016 yılında iki garsonun kendisine ve restoran şirketi Gruppo Chiarello’ya karşı cinsel taciz davası açmasıyla #MeToo hareketine kapıldı. Dava mahkeme dışında çözüldü, ancak itibarı zedelendi ve televizyon fırsatları tükendi.

Michael Dominic Chiarello, 26 Ocak 1962’de Kaliforniya’nın Sacramento Vadisi’ndeki Red Bluff’ta doğdu ve Modesto’dan çok da uzak olmayan verimli topraklar üzerine kurulmuş bir tarım kasabası olan Turlock’ta, 200 mil güneyde badem ağaçları ve kavun tarlalarıyla çevrili olarak büyüdü. .

Kökenleri İtalya’nın Calabria bölgesinde olan bir çiftin en küçük çocuğuydu. İlk yemek pişirme derslerini annesi Antoinette (Aiello) Chiarello’ya borçluydu. Babası Harry, 40 yaşında ağır bir felç geçiren bir bankacıydı.

Chiarello, 2006’da The St. Helena Star’a “Hiçbir zaman fazla paramız olmadı ve her zaman geçinmek zorunda kaldık” dedi. “Yemeğimizi arıyorduk. Mutfak masası bizim eğlencemizdi. Porçini mantarlı makarnamız olsa nasıl topladığımızı konuşurduk. O gün havanın ne kadar ıslak ve yağmurlu olduğunu ya da kamyonun nasıl bozulduğunu. Eve getirdiğimiz tüm yiyeceklerin arkasında bir hikaye vardı ve bu her şeyin tadının daha da güzel olmasını sağlıyordu.”

14 yaşındayken güreş antrenmanı ile Turlock Lisesi’ndeki dersler arasında bir restoranda çalıştı. 22 yaşına geldiğinde Hyde Park, NY’daki Amerika Aşçılık Enstitüsü’nden ve Miami’deki Florida Uluslararası Üniversitesi’nden mezun oldu ve burada otel ve restoran yönetimi alanında diploma aldı.

Yemekleriyle ülke çapında dikkat çekmesine rağmen (ilk restoranını 1984’te Miami’de açtı ve 1985’te Food & Wine dergisi tarafından Yılın Şefi seçildi) babası bundan memnun değildi.

“Şef olmaya karar verdiğimde bugünkü gibi değildi. Bu sadece bir takastı, bugünkü kadar seksi değildi” dedi 2006’daki röportajında. “Babamın benim için endişelendiğini hatırlıyorum. Kardeşlerimden biri tıp doktoru, biri de avukat. Ben bir şeftim. ‘Aile ta İtalya’dan gelmiş’ dedi.” Bunu orada da yapabilirdi.”

Yakın zamanda Bon Appétit dergisinin kapağında yer alan, Yountville’deki öncü restoran Mustards Grill ile, günün büyük şarap üreticilerinin çiftlik çamuruyla kaplanmış olduğu devasa bir şarap listesiyle yer alan Cindy Pawlcyn’in dikkatini çekti. St. Helena’da Tra Vigne adında yeni bir restoran işletecek birini arıyordu.

Bay Chiarello röportaja şef atkısı takarak ve hırs dolu bir şekilde geldi.

“Michael çok hırslı bir adamdı; Bu konuda hiç şüphe yoktu” dedi Bayan Pawlcyn bir telefon görüşmesinde. “Tra Vigne iyi bir başlangıç noktasıydı çünkü Michael dışa dönük ve coşkuluydu ve anında büyüleyici olabiliyordu. Orada birçok insanla tanıştı.”

Aslına bakılırsa, Robert Mondavi ve diğer üst düzey şarap üreticileri müdavimleri haline geldi ve konuklar arasında Julia Child’dan Danny DeVito’ya kadar mutfak dünyasının ve Hollywood’un elitleri de vardı.

Restoran, Bay Chiarello’nun imparatorluğu için bir başlangıç noktasıydı; bu imparatorluğun sonunda birkaç restoran, bir zeytinyağı şirketi, bir şarap imalathanesi ve geniş bir katalog içeren bir perakende mağazası yer alıyordu.

Medya ve ürün alanında kariyer yapmak için 2001 yılında Tra Vigne’den ayrıldı. İlk TV şovu “Sezondan Sezona” aynı yıl PBS’de gösterime girdi. Ve panini, aromalı zeytinyağı ve diğer özel ürünlerin yanı sıra tencere takımları, sofra takımları ve kendi bağından şarap sattığı bir web sitesi ve küçük perakende zinciri olan NapaStyle’ı açtı.

2003 yılında “Michael Chiarello ile Kolay Eğlence” ile Food Network’e taşındı. bu ona Gündüz Emmy Ödülü’nü kazandırdı. Daha sonra “Top Chef Masters” yarışmasında yer aldı ve “Top Chef” yarışmasında jüri üyeliği yaptı.

Sekiz kitap yazdı; bunlardan biri olan “Tra Vigne Yemek Kitabı” (1999), Bay Area kitapçılarında Anthony Bourdain’in kısa bir süre sonra çıkan “Kitchen Confidential” kitabı kadar popülerdi.

Kendisiyle iki kitap yazan Kuzey Kaliforniya yemek yazarı ve peynir uzmanı Janet Fletcher, Bay Chiarello’nun Napa Vadisi’ni bir yaşam tarzı ve marka olarak ilk görenlerden biri olduğunu söyledi.

“Gerçekten çok iyi bir aşçıydı ama aynı zamanda harika bir pazarlamacı ve tüccardı” dedi ve şunu ekledi: “Bundan daha çekici veya daha güzel olamazlardı.”

Bayan Fletcher, “Tra Vigne’deki yemek odasında yürürken yıldızların gücünü görebiliyordunuz” dedi, “ama aynı zamanda önemli bir şey de vardı. Menüsündeki her yemeği yemek istedin.

Kendisiyle birlikte “Tra Vigne Yemek Kitabı” da dahil olmak üzere iki kitap yazan Kuzey Kaliforniya yemek yazarı ve peynir uzmanı Janet Fletcher, Bay Chiarello’nun Napa Vadisi’ni bir yaşam tarzı ve marka olarak gören ilk kişilerden biri olduğunu söyledi.Kredi…Tarih kitapları

Bay Chiarello, 2008 yılında Yountville’de rahat ve zarif Bottega’yı açarak restoran dünyasına geri döndü. Beş yıl sonra, San Francisco Embarcadero’da İspanyol odaklı bir restoran olan Coqueta’yı ekledi ve 2019’da Napa’ya genişledi.

Cinsel taciz suçlamaları peşini bırakmadı. Coqueta’daki iki garson, 2016’da açılan bir davada, onun cinsel içerikli bir atmosfer yarattığını, çalışanlara uygunsuz bir şekilde dokunduğunu ve bagetle müstehcen hareketler yaptığını iddia ederek onun adını vermişti.

Bay Chiarello iddiaları şiddetle reddetti ve onlarla mücadele edeceğine söz verdi. Taraflar sonuçta açıklanmayan bir miktar karşılığında mahkeme dışında anlaşmaya vardı.

Ines Bartel ile boşanmayla sonuçlanan evliliğinden olan kızı Bayan O’Shaughnessy’ye ek olarak, Bay Chiarello’nun bu evliliğinden Margaux Comalrena ve Felicia Chiarello adında iki kızı daha hayatta kaldı; Eileen Gordon ile ikinci evliliğinden olan Aidan Chiarello adında bir oğul; iki kardeş, Ron ve Kevin Chiarello; ve iki torun. Bir şirket sözcüsü, Bay Chiarello ve Bayan Gordon’un öldüğü sırada yasal olarak ayrılmış olduklarını ve boşanma sürecinde olduklarını söyledi.

Bayan O’Shaughnessy, olağanüstü kariyerine rağmen Bay Chiarelli’nin, ailesinin hikayelerini canlı tutmak isteyen, özünde bir aile babası olduğunu söyledi. Çocuklarına, yedi yaşındayken annesinin öğrettiği gnocchi’nin nasıl yapılacağını öğretmeye özen gösterdi ve Chiarello Ailesi Üzüm Bağları’ndaki birçok şarap şişesine çocuklarının adını verdi.

2006 yılında “Restoran sektöründe kızlarımla çok zaman kaybettim” dedi. “Böyle bir şeyin bir daha olmasını istemiyorum. Artık çocuklarımla, eşimle daha fazla vakit geçirmeliydim demek istemiyorum. Eğer bana bir otobüs çarparsa son düşüncemin Walmart’la yaptığım şarap anlaşması olmasını istemiyorum.”