Serbest çalışanlara her zaman tam zamanlı çalışanlar gibi davranıldığında

FreeDoom

New member
Belki müşteriyle çalışmayı bırakırsınız. Belki başka bir yerde tam zamanlı pozisyonlara başvurabilirsiniz. Belki konuyu meslektaşınızla incelikli bir şekilde tartışın, böylece en azından size yardımcı olabilecek bir miktar netlik ve bilgi edinebilirsiniz. Ne kadar ilerlerseniz ilerleyin, bir şeyi kesin olarak bilin: harika işler yapıyorsunuz ve yapmaya devam edeceksiniz.

Dilbilgisi Devriyesi

Bir çalışanın e-postalarındaki yazımını düzeltmek uygun mudur? Eğer öyleyse, incelikli bir yolu var mı? Ne söyleyebilirim? Daha iyisini yapamaması mümkün mü?

E-postalarda yazım hatalarına yatkın birini (kendi doğrudan kendisine bağlı olan) yönetiyorum. İngilizce onun ana dilidir. Ne demek istediğini anlıyorum ama hayal kırıklığına uğradım, özellikle de yazım denetimi için ne kadar çok kaynak olduğu konusunda. Her e-posta değil, belki haftada bir. Bunu gündeme getirmeli miyim? Eğer durum buysa, nasıl? Beyaz adamların dikkatsizliğinin yanına kâr kalmasına sinirleniyorum. Bunun ekibi ve şirket nezdindeki güvenilirliğini tehlikeye atacağından endişeleniyorum.

– İsimsiz
Genel olarak, eğer birisi sürekli olarak yazım konusunda sorun yaşıyorsa, bu sorunu diplomatik olarak çözebilirsiniz. Ancak bu, profesyonel bir sorundan çok kişisel bir sıkıntı gibi görünüyor ki bu da sorun değil. Hepimizin sıkıntısı var. Haftada bir kez yapılan bir yazım hatası mutlaka gerçek bir sorun olduğunu göstermez. Görünüşe göre çalışanınız bazen e-postalarını çok hızlı yazıyor ve göndermeden önce çalışmalarını incelemeye zaman ayırmıyor. Dikkatsizdir ve asıl endişe nedeni, bu özensizliğin işinin diğer yönlerinde de kendini göstermesi olabilir. Menajeri olarak onu bir kenara çekin veya yazılı yazışmalarında daha dikkatli olmasını hatırlatan bir e-posta yazın. Son zamanlarda iki veya üç yazım hatası örneğiniz varsa, bunları onunla paylaşın, böylece neyden bahsettiğinizi anlayacaktır. Ona yazım denetimlerinin her yerde bulunduğunu hatırlatın. Son olarak, yazımını geliştirmek için kaynaklara ihtiyacı varsa ona destek sunun. Beyaz adamların kendi başlarına kurtulmalarının çözülmesi çok daha zor bir sorun olacağından korkuyorum.

Ortadoğu siyaseti iş başında

Sahibinin/yöneticisinin İsrail/Filistin çatışması konusunda çok güçlü bir kamuoyu görüşüne sahip olduğu ve (kamuya açık olarak bilinen) özel hayırseverlik faaliyetleri İsrail Savunma Kuvvetlerini desteklemeye odaklanan bir şirkette çalışıyorum. Çatışmaya ilişkin görüşleri kendisininkiyle çelişen biri olarak ofiste kendimi rahatsız hissediyorum. Bunun dışında meslektaşlarım gibi ben de orada çalışmaktan keyif alıyorum ve işimden keyif alıyorum. CEO’nuzla aynı siyasi görüşe sahip olmanın bir şirkette işe girmek/işte kalmak için aptalca bir kriter olabileceğini de biliyorum ama bu farklı. Bunu çok mu abartıyorum?

– İsimsiz
Çok fazla abartıp yapmadığınızı yalnızca siz anlayabilirsiniz. İsrail/Filistin hakkındaki görüşleriniz ile CEO’nuzun görüşleri arasındaki farklılıklardan açıkça endişe duyuyorsunuz. Artık farklı bakış açılarını temsil eden insanlarla yaşamak ve çalışmak zorundayız. Etrafımız aşırılıkçılarla değil, duyarlı insanlarla çevrili olduğunda bu çoğu zaman normal ve sağlıklıdır. Başka hiçbir jeopolitik konu bu kadar kutuplaştırıcı değildir. Neredeyse yüz yıldır hiçbir birliğin çözemediği bir çatışmadır (o kadar uygunsuz bir kelime ki). Konuyu sosyal medyada, işyerinde veya arkadaşlarımızla ve ailemizle tartışırken yargılamayacağız. Ancak sınırlarınızın ne olduğuna karar vermelisiniz.

İşte bazı gerçekler: Gazze, IDF tarafından her gün amansızca bombalanıyor. Tüm İsrailli rehineler serbest bırakılana kadar İsrail’in durmayacağını söylüyorlar. Uluslararası protestolar, Birleşmiş Milletler ya da İsrail’deki ya da başka yerlerdeki halkın tepkisi İsrailli yetkilileri kayıtsız bırakıyor. Ve onlarca yıllık işgali görmezden gelemeyiz. Hamas da aynı derecede amansız. Üyeleri İsrail’e giren, 1.200 kişiyi öldüren, yüzlercesini rehin alan teröristlerdir. Terör eylemleri devam edecek. Liderleri, Filistin’in tamamı özgürleşene ve İsrail yok edilene kadar durmayacağını söylüyor. Bu kabul edilemez. Bunu söylemek zorundayız. Her yer korkunç.

Bu tür inatçı pozisyonları nasıl çözersiniz? 7 Ekim’den bu yana çoğu Filistinli ve çoğu çocuk 15.000’den fazla insan öldürüldü. Şunun da söylenmesi gerekiyor. Bu toplu katliam, Amerika Birleşik Devletleri yeterince kan döküldüğüne karar verene kadar devam edecek. Ne yazık ki kana susamış bir dünyada yaşıyoruz. Bu aslında farklı şekilde geçerli. IDF’ye para bağışlayan birisi için çalışmaya dayanabilir misiniz? Cevabı zaten bildiğinizden şüpheleniyorum.