Sergen Yalçın suskunluğunu bozdu: Ayrılmayı istemezdim lakin…

Exxo

New member
Beşiktaş ile 2 kupa kazanan ve son aylardaki başarısız tablo sebebiyle siyah-beyazlı grupla yollarını ayıran deneyimli teknik adam Sergen Yalçın, ayrılık daha sonrasında birinci defa konuştu. Ekibi keyifli sona ulaştıran Yalçın, “Ayrılmayı hiç istemezdim lakin yaşanan gelişmeler bizi bu noktaya götürdü” dedi.

‘İŞİMİ DEVAM ETTİRMEK ZORUNDAYIM’

Milliyet’e konuşan Yalçın, bir süre daha dinlendikten daha sonra teknik yöneticilik mesleğine devam edeceğini vurguladı. 49 yaşındaki teknik yönetici, “Benim mesleğim teknik adamlık. İşimi devam ettirmek zorundayım.

‘İŞİMİZ KOLAY DEĞİL’

İşimiz kolay mı, şüphesiz değil. Maalesef Türkiye’de teknik erkeklerin bir kulüpteki mesleği epey uzun sürmüyor” sözlerini kullandı.

‘MECBURİ AYRILIK OLDU’

Türk futbolunda saha sonuçlarının her şeyi belirlediğinin altını çizen Sergen Yalçın, Beşiktaş’la yollarını ayırmaya mecbur kaldığını lisana getirdi. Başarılı hoca, “Ayrılmayı hiç istemezdim ama yaşanan gelişmeler bizi mecburi bir ayrılığa götürdü.

‘BANA HAKLARINI HELAL ETSİNLER’

Üzüldüğüm tek nokta Beşiktaş taraftarına verdiğim kelamı tutamadım. Beni Beşiktaş’a taraftar getirdi. Onlara kelam vermiştim ama gelinen durum bu ayrılığa niye oldu. Taraftardan isteğim bana haklarını helal etsinler” diye konuştu.

‘BURADA TERİM’İN BİLE KREDİSİ YOK’

Sergen Yalçın, Türk futbolunun fazlaca kolay teknik yönetici harcadığını lisana getirdi. Son olarak Fatih Terim’in geçmişte büyük başarılara imza attığı Galatasaray’dan ayrıldığını hatırlatan Yalçın şunları söylemiş oldu: “Türkiye, teknik adamlar için en şiddetli ülkelerden biri.

‘BU KOŞULLAR ALTINDA ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Çok kolay insan harcanabiliyor burada. Çok çabuk insan tüketiyoruz ve kaideler, teknik adamlar için gün geçtikçe zorlaşıyor. En son Fatih Terim ayrılmak zorunda kaldı. Fatih Terim üzere bir teknik adamın bile kredisi yoksa, siz düşünün gerisini. Bu kaideler altında çalışmaya devam edeceğiz.

TARAFTARLARA DAVET

Gelecekle ilgili çabucak hemen net bir plan yapmadım ancak olağan olarak yeni muvaffakiyetler elde etmek istiyorum.” Sergen Yalçın son olarak Beşiktaşlı taraftarlardan ekiplerinin başarısı için dönemin kalan kısmında kenetlenmelerini istedi. Tecrübeli teknik adam, “Beşiktaş’ın daima yeterli olmasını diliyorum. Taraftarlar ve topluluk bu kadroya takviye vermeye devam etsinler” dedi.