TCMB KPSS 50 puan ile işçi alımı devam ediyor! Müracaatlar ne vakit bitecek?

Pehlione

Global Mod
Global Mod
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 25’i mühendis ve 27’si teknisyen olmak üzere toplamda 52 işçi alımı yapacağını deklare etti. Yayınlanan ilan ile müracaat kaidelerinden tarihine kadar merak edilen tüm bilgileri duyuran kurum adaylardan en az KPSS 50 puan alma kaidesi arıyor. İşte 2021 TCMB işçi alımı resmi ilan metni…

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) 25 mühendis ve 27 teknisyen alımı müracaatları 8 Ekim 2021 tarihi prestiji ile başlayıp 1 Kasım 2021 tarihi saat 17.30 prestiji ile sona erecek.

Adaylar gerekli evrakları TCMB internet sitesi insan kaynakları sayfasından (insankaynaklari.tcmb.gov.tr) adresi üzerine yükleyerek online olarak müracaatlarını çarçabuk tamamlayabilecek.

TCMB MÜRACAAT EKRANI

Mühendis Alımı Gerekli Dokümanlar

• Fotoğraf

• Diploma yahut süreksiz mezuniyet evrakı

• Yabancı Lisan Evrakı (YDS, E-YDS, TOEFL iBT, CAE yahut CPE)

• Özgeçmiş
Teknisyen Alımı Gerekli Dokümanlar

• Fotoğraf

• Ortaöğretim mezuniyet dokümanı

• Ön lisans mezuniyet evrakı

• İmtihan Sonuç Evrakı (KPSS Ön Lisans)

• Askerlik dokümanı (Erkek adaylar için)
Müracaat Kuralları Neler?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası mühendis ve teknisyen alımına ait müracaat koşulları belirtildi. İşte kaideler;

Mühendis Alımı Müracaat Koşulları

1. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak bireylerde aranan genel kaideleri taşımak.

2. 01.01.1987 ve ondan sonrasında doğmuş olmak.

3. 01.01.2019 tarihinden daha sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım imtihanlarının kurul mülakatı etabında elenmemiş olmak.

4. En az dört yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt haricindeki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan lisans programlarında eğitimini tamamlamış olmak.

5. 01.01.2018 tarihinden daha sonra yapılan; Yabancı Lisan Bilgisi Düzey Tespit İmtihanı (YDS) yahut Elektronik Yabancı Lisan İmtihanından (e-YDS) en az 70 İngilizce puanı yahut Test of English as a Foreign Language Internet-Based Test (TOEFL iBT) imtihanından en az 84 puan yahut Cambridge C1 Advanced imtihanından (CAE) B ve üzeri yahut Cambridge C2 Proficiency imtihanından (CPE) C ve üzeri almış olmak.
Teknisyen Alımı Müracaat Kaideleri

1. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına alınacak bireylerde aranan genel koşulları sağlamak.

2. 01.01.1990 ve çabucak sonrasında doğmuş olmak.

3. Askerliğini tamamlamış yahut askerlikten muaf olmak. (Erkek adaylar için)

4. Teknisyenlik nazaranvini daima olarak yapabilecek vücut ve ruh sıhhatine sahip olmak. (Başarılı olan adaylardan teknisyen olarak çalışmalarına mahzur bir rahatsızlıklarının bulunmadığını belirtir Sıhhat Konseyi Raporu istenecektir.)

5. 01.01.2019 tarihinden daha sonra yapılan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işe alım imtihanlarının kurul mülakatı etabında elenmemiş olmak.

6. 2018 yahut 2020 yılında yapılan Kamu İşçi Seçme İmtihanından (KPSS Ön Lisans) en az 50 KPSSP93 puanı almış olmak.

7. Ortaöğretim kurumlarının Elektrik-Elektronik Teknolojisi, Kimya Teknolojisi, Makine Teknolojisi, Matbaa Teknolojisi, Grafik ve Fotoğraf, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri ve Bilişim Teknolojileri kısımlarından mezun olmak ve daha sonrasında iki yıllık eğitim veren Türkiye yahut yurt haricindeki denkliği Yükseköğretim Kurulunca tanınmış yükseköğretim kurumlarının aşağıdaki tabloda yer alan programlarında ön lisans eğitimini tamamlamış olmak.
MÜHENDİS ALIMI RESMİ İLAN METNİ
TEKNİSYEN ALIMI RESMİ İLAN METNİ