Tekne uygulamasının desteklenmesi gerekiyordu. Kızının TikTok izleyicisi geldi.

FreeDoom

New member
Jeff Foulk, mükemmel tekne uygulamasının kendi versiyonunu geliştirmek için dört yılını harcadı.

Kendi tahminine göre, zamanının yüzde 80 ila 100’ünü Argo Navigation GPS uygulamasını yeniden düzenleyerek ve yeniden keşfederek geçiriyor. Kullanımı kolaylaştırdı. Rotaları derinliğe göre renklerle kodladı. Restoranları önerecek ve teknecileri birbirine bağlayacak bir sosyal ağ özelliği ekledi.

Kendisine Kaptan Jeff diyen Bay Foulk, uygulamasını o kadar çok seviyor ki üzerinde “Uyarı: Size uygulamamdan bahsedeceğim” yazan bir tişört bile giyiyor.

Bay Foulk’un kızı Megan, Ocak ayında Chicago’da bir tekne gösterisine girdiğinde ve bazı katılımcıların babasına Argo’dan bahsetmeye çalışırken standının etrafında dolaştığını görünce, telefonundaki uygulamalardan birine dönmeye karar verdi: Tick Tock .

20 yaşındaki herhangi bir çocuğun yapacağı gibi, telefonunu çıkardı ve birbiri ardına terk edilmiş babasının prospektüs tekliflerini görmezden gelerek yanından geçen kişileri kaydetmeye başladı. Wiz Khalifa’nın “See You Again” şarkısının hüzünlü enstrümantal versiyonunu ekledi ve TikTok takipçileriyle paylaştı.

Videonun altyazısında “Babamın tekne uygulamasını havaya uçurmaya yardım edin” yazıyordu. “Üzerinde çok çalıştı ve insanların denemesini istiyor.”

İndirme çağrısı işe yaradı.

Megan, birkaç hafta içinde yaklaşık 23 milyon görüntüleme ve üç milyon beğeni toplayan TikTok’unu yayınladığından beri Argo Navigasyon indirmeleri hızla arttı. Videonun yayınlandığı gün olan 14 Ocak’ta Argo, Apple’ın ABD App Store’daki en iyi ücretsiz navigasyon uygulamaları sıralamasında 339. sıradan 3. sıraya sıçradı. mobil uygulama pazarının analizi.

Ertesi gün 1 numaraya kadar yükseldi.

Bay Foulk bir röportajda, uygulamasına olan ani ilgi patlamasına atıfta bulunarak, “Daha iyi bir şey hayal edemezdim” dedi. TikTok’un insanlara ulaşmak için sahip olabileceği “gücün farkında olmadığını” söyledi. Telefonunda bile yoktu.

62 yaşındaki Bay Foulk, 23 yaşından beri tekneyle uğraşıyor, tekne kaymasıyla su üzerindeki bir apartman dairesine taşındığında, bunun kendisine kendi teknesini satın alması için ilham verdiğini söyledi. O zamandan beri Chesapeake Körfezi’ni geziyor.

Bay Foulk, her zaman, yerel ilgi çekici yerleri ve diğer uygulama kullanıcılarından gelen incelemeleri de dahil ederken, tam bir konuma kolay yol tarifleri sağlayacak bir uygulama oluşturmak istediğini söyledi. Bir mühendislik şirketinin genel müdürü olarak Bay Foulk, vizyonunu hayata geçirmeyi başaran bir geliştirme ekibiyle çalıştı.

Argo hızla bir aile meselesi haline geldi. Bay Foulk’un en büyük kızı, uygulamanın orijinal pazarlamasını yaptı ve Instagram ve Facebook sayfalarını kurarken, oğlu veri analizi için bir pano programladı. Eşi de tekne gösterilerinde standın işletilmesine yardımcı oluyor.

Bayan Foulk, kendisinin bir denizci olmadığını, ancak Argo hakkında sevdiği şeyin, babasının yarattığı şeye tutkuyla bağlı olduğunu görmek olduğunu söyledi. İlk TikTok videosu yayınlanmaya başladığında kendi hesabını bir Argo reklam hesabına çevirerek adını ve kişisel videolarını kaldırdı.

“Dürüst olmak gerekirse, onun tüm bu sıkı çalışması için tanınmasını istiyorum” dedi. “Bana çok ilham veriyor.”

TikTok’taki yabancılar da ilham aldı. Bay Nelson’a göre, 14 ve 17 Ocak tarihleri arasında Argo, genel olarak en iyi ücretsiz iPhone uygulamalarından biri olarak gösterildi. Argo, Eylül 2019’da App Store ve Google Play’e eklendiğinden bu yana 280.000 kez indirildi. Bay Nelson, bu indirmelerin yaklaşık 190.000’inin veya yüzde 68’inin 14 Ocak’tan bu yana gerçekleştiğini söyledi.

Bay Foulk, “Bu çılgınca,” dedi. “Şu anda çok güzel şeyler oluyor.”

Bu indirmelerin çoğu, yelken açmaya hiç niyeti olmayan insanlardan geldi. Videoyla ilgili bir yorumda “Birden teknesiz bir tekne uygulaması indiriyorum” yazıyordu.

Bir başkası “Teknem yok ama bunu baban için yaptığın için seni seviyorum” dedi.

Foulk’un paylaşımını gördükten sonra Argo’yu indiren TikTok kullanıcısı Laken Ramey, “Telefonumdan ona ulaşmak ve ona sımsıkı sarılmak istediğini” söyleyerek, “Teknem bile yok ama var.” yapanlar için harika bir uygulama.”

Uygulama ayrıca orijinal hedef kitlesinin daha fazlasına ulaştı: denizciler.

Bir kullanıcı, uygulamayı “gölde hâlâ kağıt grafikler kullanan” aile üyeleri için indirmeyi planladı. Diğerleri düzeni ve kullanıcı dostu ekranı övdü. Bir kullanıcı “Uygulamanın kullanımı kolay görünüyor” yorumunu yaptı. “İyi iş, Kaptan.”

Bay Foulk, uluslararası genişlemeyi ve tekneler için ilgili donanımları geliştirmeyi düşünüyor. Ama coşkusunu içine dökmeyi öğrenir. “Uyarı” yazılı gömlek, bazen sinirlenen çocuklarından bir hediyeydi. (Aslında size uygulamasından bahsedecek.)

“İyileştim” dedi. “Bunu her zaman duymak istemediklerini biliyorum.”