Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre, Ticaret Bakanlığı 750 kontratlı koruma memuru istihdam edecek. Alımlar uygulamalı (Fiziki Yeterlilik) ve Kelamlı İmtihan ile 25 farklı kentte yapılacak. Pekala Ticaret Bakanlığı koruma memuru alımı ne vakit yapılacak?
Ticaret Bakanlığı Koruma Memuru Müracaatları Ne Vakit?
Müracaatlar, dijital ortamda 9-18 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak. Adaylar e-Devlet (Ticaret Bakanlığı/Kariyer kapısı) ve “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden başvurabilecekler.
Genel Müracaat Kuralları Neler Olacak?
Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. unsurundaki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan, Yaş, KPSS, Eğitim, Uzunluk kuralları aranacak.
Kontratlı Koruma Memuru alımları Taşra (Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri) teşkilatına KPSSp3 puan tipi ile alınacak olup şöyledir:
Gümrük Koruma Memuru Ne Demek?
Kara ve deniz sonlarında ve havalimanı alanlarında bulunan gümrük kapılarında, bütün gümrük ve malların giriş çıkışlarını denetim eden ve muhafazasını sağlayan kişidir. Bunun yanında denetimden geçmeyen tüm taşınabilir mal ve mülklerin de çıkışını engelleyen, koruma eden kişidir.
Gümrük Koruma Memuru Ne İş Yapar? bakılırsav ve Sorumlulukları Nelerdir?
Ticaret Bakanlığı Koruma Memuru Müracaatları Ne Vakit?
Müracaatlar, dijital ortamda 9-18 Ağustos 2021 tarihlerinde yapılacak. Adaylar e-Devlet (Ticaret Bakanlığı/Kariyer kapısı) ve “https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr” üzerinden başvurabilecekler.
Genel Müracaat Kuralları Neler Olacak?
Adaylardan genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. unsurundaki nitelikler aranacak. Özel olarak ise adaylardan, Yaş, KPSS, Eğitim, Uzunluk kuralları aranacak.
35 yaşını doldurmamış olmak,
Erkeklerde en az 172 cm, bayanlarda ise en az 165 cm uzunluğunda olmak,
2020 yılında yapılan KPSS’den en az 70 puan almış olmak,
Sıhhat açısından nazaranvini yapmasına mahzur olabilecek rastgele bir sıhhat sorunu olmadığını sıhhat raporu ile belgelemek,
Dört yıllık eğitim veren Üniversitelerin hukuk, milletlerarası alakalar, siyaset bilimi ve milletlerarası münasebetler, iktisat, iktisat, kamu idaresi, siyaset bilimi ve kamu idaresi, işletme, maliye, ekonometri, çalışma iktisadı ve sanayi münasebetleri, istatistik, memleketler arası ticaret ve lojistik, milletlerarası ticaret ve işletmecilik, memleketler arası ticaret, finans ve bankacılık, gümrük işletme kısımlarından mezun olmuş yahut bunlara denkliği olan yurt dışı eğitim kurumlarından mezun olmuş olmaları koşuldur.
Kontratlı Koruma Memuru alımları Taşra (Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürlükleri) teşkilatına KPSSp3 puan tipi ile alınacak olup şöyledir:
Kent | Kişi Sayısı |
Ağrı | 70 |
Antalya | 10 |
Ardahan | 5 |
Artvin | 40 |
Edirne | 100 |
Gaziantep | 30 |
Giresun | 1 |
Hakkari | 20 |
Hatay | 50 |
Iğdır | 5 |
İstanbul | 267 |
İzmir | 5 |
Kırklareli | 5 |
Kilis | 50 |
Kocaeli | 8 |
Mardin | 2 |
Mersin | 5 |
Muğla | 5 |
Sakarya | 1 |
Samsun | 4 |
Şanlıurfa | 15 |
Şırnak | 40 |
Trabzon | 5 |
Van | 5 |
Zonguldak | 2 |
Gümrük Koruma Memuru Ne Demek?
Kara ve deniz sonlarında ve havalimanı alanlarında bulunan gümrük kapılarında, bütün gümrük ve malların giriş çıkışlarını denetim eden ve muhafazasını sağlayan kişidir. Bunun yanında denetimden geçmeyen tüm taşınabilir mal ve mülklerin de çıkışını engelleyen, koruma eden kişidir.
Gümrük Koruma Memuru Ne İş Yapar? bakılırsav ve Sorumlulukları Nelerdir?
Gümrüklü yerlerin ve alanların nezaretini, denetlemesini ve müdafaasını sağlamak,
Kara, deniz, hava ve demiryolu araçlarının denetimini yapmak,
Yolcuların, eşyaların ve araçların giriş çıkışlarını denetlemek,
İthalatı ve ihracatı yasak mamüllerin varlığını denetim etmek,
Bilhassa yurt haricinden gelen araçları titizlikle denetlemek ve kaçak mal ya da eser tespit ederse süratlice sürece koymak,
Giriş-çıkışa müsaade verilen kimi mamüllerin yasal olarak adeti ya da ölçüsüne bakarak limit aşılmışsa eserlere el koymak,
Havaalanlarına yurt haricinden gelen bagajları X-ray aygıtıyla aramak,
Yasa dışı gelen eserleri tutanak tutarak ambara almak,
Gemiler ve yat prosedürlerinden de sorumlu olup 7/24 nezaret altında tutmak,
Gerektiğinde istihbarat teşkilatı ile çalışıp kaçakçılıkla uğraş etmek,
Cumhuriyet savcısının belirlediği kurallar çerçevesinde isimli soruşturmada yer almak,
Kaçakçılık belgesini oluşturmak, takip etmek ve gerekli ünitelerle paylaşmak.