Turkcell ve MEB gençlere yazılım eğitimi verecek

TerraNova

New member
Turkcell ve Ulusal Eğitim Bakanlığı (MEB), üniversite öğrencileri ile mezunlarının yazılım eğitimi alması için harekete geçti. “Geleceği Yazanlar Programı” kapsamında lisans mezunları ve öğrencilerinin istihdam sürecine katkı sağlamak hedefleniyor.

Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer ile Turkcell İdare Şurası Lideri Bülent Aksu içinde imzalanan protokolle eğitim programları taraflarca belirlenecek. Protokol kapsamına alınan okullara alt yapı ve eğitimlerle ilgili materyal takviyesi sağlanacak.

Geleceği Yazanlar Programı eğitimi için müracaatlar, 17 Kasım-1 Aralık tarihleri içinde alınacak ve eğitimler 6 ya da 8 ay sürecek. Müracaat yapacak kişi sayısıyla ilgili ise bir sınırlama bulunmuyor. Yazılım uzmanları tarafınca verilecek eğitim kapsamında iştirakçiler, data bilimi ve taşınabilir uygulama üzere alanlarda eğitim alacak ve eğitim sonunda MEB onaylı sertifika almaya hak kazanacaklar. Ayrıyeten kod yazmayı öğrenecek iştirakçilerden başarılı olanlar, eğitim sonunda Turkcell’in yeni yazılım şirketinde çalışma imkânı bulacak.

“Programı tüm lise öğrencilerine açacağız”

İmza merasiminde konuşan Ulusal Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Türkiye’nin yazılım alanındaki insan kaynağı muhtaçlığını gidermek için hayli değerli bir adım attıklarını ve bu adımın bünyesinde birincileri barındırdığını vurguladı. Özer, kelamlarına şu biçimde devam etti: “Sadece üniversite öğrencileri için başlayan bu program, yazılımdaki insan kaynağı muhtaçlığını karşılamak için değerli bir adım. 21’inci yüzyılda yazılım ulusal güvenlik sorunu. Savunma sanayindeki yazılımı şayet siz üretmezseniz, o aygıta hükmedebilmeniz mümkün değil. MEB olarak bu alana önemli yatırım yapacağız. 2022 yılından itibaren bu programı tüm lise öğrencilerine açacağız.”

“Bakanlığın yeni mesleksel programında paydaş olduk”

İmzalanan protokolün, Türkiye’nin yazılımcı gereksiniminin karşılanması noktasında bir birinci olduğunun altını çizen Turkcell İdare Heyeti Lideri Bülent Aksu, şunları söylemiş oldu: “Bakanlığımız, günümüz dünyasının gereksinimleri kapsamında mesleksel eğitimde de birtakım değişiklikler yapıyor. Turkcell olarak, bakanlığımızın bu yeni mesleksel eğitim programında birinci proje paydaşı olduk. Bugün bu projeyle hem ülkemizin tıpkı vakitte Turkcell’in yazılımcı alanındaki muhtaçlığını karşılayabilmek için somut ve kıymetli bir adım atıyoruz. Gençlerimize istihdamın kapılarını açacak yüksekokul düzeyinde bir mesleksel eğitim ve sertifikasyon programı olmasıyla Türkiye’de bir birinci olma özelliği taşıyor. Önümüzdeki periyotta de gençlere teknoloji alanında meslek fırsatı sunacak örnek projeler geliştirmeye ve ülkemize katkı sağlamaya devam edeceğiz.”