Üç küçük bağımsız kahve dükkanı işletmeye nasıl başladı?

FreeDoom

New member
Bu makale, üniversite diploması olmadan başarılı kariyerlere sahip kişilerle ilgili bir dizinin parçasıdır.

Rachel Nieves, kişiliğinin onu otomobil işinde başarılı kılacağını söyleyen biriyle tanıştığında 19 yaşındaydı ve Armani'de yarı zamanlı çalışıyordu.

İlk başta bunun ne anlama geldiğine dair hiçbir fikri yoktu. Bayan Nieves, 2008 yılında Fordham Üniversitesi'ne tam burslu olarak gitmeye başlamıştı, ancak bir otomobil şirketinde çağrı merkezi temsilcisi olarak çalıştığı yeni işi, kısa sürede ona yılda 120.000 dolar kazandırdı. Ana dalının (önce matematik, sonra psikoloji) kısa sürede eşdeğer bir maaş sağlamasının pek mümkün olmadığını fark etti ve bu yüzden okulu bıraktı.

Yaklaşık on yıl boyunca otomobil işinde kaldı ve sonunda yılda 200.000 dolar kazandı. 2020 yılında Kovid-19 salgını ortaya çıktığında Bayan Nieves kariyerini sorgulamaya başladı.

Şu anda 34 yaşında olan Bayan Nieves, “Para hayatta kalmamız için çok önemli, ancak artık bunun için hayattan vazgeçmeye değmez” dedi. “Kafe açmak istediğim bir riskti. Geçmişime minnettarım ama daha tatmin edici bir şey istedim.”

Yüksek kira, yiyecek ve işçilik maliyetleri genellikle düşük kar marjlarıyla sonuçlandığından, bir gıda işi kurmak son derece zor olabilir. Ancak kahve işletmesini kurmak daha kolaydır çünkü kahve yüksek marjlarla satılabilir ve daha küçük bir alanda işletilebilir. Ayrıca kahvehaneler özel içecekleriyle tanınabilir ve menülerini bir pazarlama aracı olarak kullanabilirler.

Bayan Nieves ve eski bir profesyonel kaykaycı olan kocası Taylor Nawrocki, 26 Aralık 2020'de Brooklyn'in Williamsburg semtinde Buddies Run adında bir kahve kamyonunun açılışını yaptı. Kahve arabaları da pop-up etkinlikler için mobildi.

Çift, estetiği nedeniyle beğendikleri, Craigslist'ten kullanılmış bir Slayer tek grup espresso makinesini 7.000 dolara satın aldı. Satıcı, 2.300 dolar değerindeki bir öğütücüyü ücretsiz olarak bağışladı. Bay Nawrocki, kaykayları toplamak ve bunları alışveriş sepeti tezgahında kullanmak için Instagram'ı kullandı.

Bayan Nieves, “Taylor onları zımparaladı; ben de kavrama bandını söktüm” dedi. “Maliyetleri bu şekilde azaltıyoruz.”

Doğuştan büyümüş Porto Riko kökenli bir New Yorklu olan Bayan Nieves, mağazada sosyal medyada popüler hale gelen bir Coquito Latte sunuyor.

Buddies başladığında çiftin sadece 80 dolar kazandığı günler vardı.

Meslek: Kahve dükkanı sahibi

Maaş: Günde 19 dolardan 6.000 dolara kadar çıkabiliyor ama üç dükkan sahibinden ikisi maaş almıyor.

Bilmeniz gereken bir şey: Bu yazıda yer alan dört mülk sahibinden ikisi lise diplomasına, biri ise üniversite eğitimine sahiptir. Diğer sahibinin ise lise diploması var. Bir diğeri 11.sınıf eğitimi alıyor.

Eylül 2021'de Bayan Nieves ve Bay Nawrocki, bir prodüksiyon ajansının kendileriyle iletişime geçmesinin ardından ilk pop-up'larını yaptılar. Müşteri sonunda Nike oldu. Dört gün boyunca her gün 200'den fazla kişiye baktılar. Bu arada, sabit ücretlerini günlük 2.000 $'dan 4.000 $'a yeniden müzakere ettiler.

İki ay sonra Buddies taşınmak zorunda kaldı. İkili sadece üç gün içinde başka bir bilardo salonunun bir kısmını yeni kafelerine dönüştürdü.

Bayan Nieves, “Düşünecek vaktimiz olmadı” dedi. “Yeniden en baştan başladık. Taylor bana denemeyi öğretti. Yeni şeyler deneyin. Başarısız olursanız başarısız olursunuz. Başarılı olursanız, gerçekten harika bir numara başardınız. Kaykayın arkadaşlarla bağ kurması bu şekildedir.”

Bayan Nieves, Bay Nawrocki ile birlikte mağazayı kendileri işlettikleri ve sıcak yemekle uğraşmadıkları için Buddies'in ilk yılında kârlı hale geldiğini söyledi. Resmi olarak kendilerine maaş ödemiyorlar.

“Günlük faaliyetlerimiz ve harcamalarımız düşük” dedi. “Her şeyi kurtarıyoruz. Günlük bazda mağaza 1.500$, hatta bazen 3.000$ bile getirebiliyor.”

Bayan Nieves, Shared Roasting adlı bir şirkette mağaza için nasıl kahve kavuracağını kendi kendine öğrendi. Buddies artık yedi noktada kahve satıyor.

Hayatı boyunca yaşadığı Wisconsin Rapids, Wisconsin'de bir kahve dükkanının sahibi olan Theresa Cashman, 13 yaşında garson masasında çalışmaya başladı. Daha sonra yemek pişirdi, ev sahipliği yaptı, masa bekledi, barmen olarak çalıştı ve müşteri hizmetleriyle ilgili diğer işleri yaptı.

46 yaşındaki Bayan Cashman, “Evde eğitim görüyordum” dedi. “Çalışmak ve insanların para kazanmasını beklemek, okula gitmekten daha kolaydı.”

Bayan Cashman liseden mezun olduktan sonra bir teknik kolejde işletme dersleri aldı ve emlak ve sigortacılıkla uğraştı, ancak bu kariyerlerin kendisine pek uygun olmadığını hissetti.

2010 yılı civarında arkadaşlarının sahibi olduğu yerel bir kahve dükkanını işletmeye başladı.

Bayan Cashman 2016 yılında boşandı. “Finansal olarak bağımsız olmam gerekiyordu” dedi. “Orada bu hedefe ulaşmaya yetecek kadar para kazanmadım.”

Arkadaşlarına 2020 yılı civarında şirketi satın almalarını teklif etti ancak onlar reddetti. Kovid-19 vurunca mağazadan kovuldu.

İşini kaybetmek korkutucuydu. Saatte 15 dolar kazanıyordu. Tam zamanlı bir pozisyon değildi ama esnekti ve çocukları vardı.

Bayan Cashman, nüfusu 19.000'in biraz altında olan bir kasabada zorluklar yaşadı, ancak kendi mağazasını açmak için bir iş planı hazırladı ve kredi için üç bankaya başvurdu.

“Faturaları ödemek için gereken parayı karşılayamadığım bana açıkça söylendi” dedi. Ancak bir banka, ebeveynlerinin ortak imzacı olarak hareket etmesiyle ona 350.000 dolar borç verdi.

Geri dönüştürülmüş bir nakliye konteynerinden inşa edilen 1.214 metrekarelik mağazasını boş bir arsaya inşa etme teklifinde bulundu ve 21 Ocak 2021'de Out of the Box Coffee House'u açtı.

Bayan Cashman, “Maliyetleri düşük tutmak için her santimetrekareyi kullandım” dedi. “Annem ve babam olmasaydı bunu yapamazdım.”

Tek sahibi olarak elinden geldiğince tasarruf etti. Açmadan önce beton zeminleri kendisi kapladı, menü panoları yaptı ve eski bir kilise bodrumunda tarifleri test etti. Sütünü bir süpermarketten alıyor ve Minneapolis'teki Tiny Footprint kavurma şirketini kullanıyor.

Wisconsin Rapids'de bir Starbucks 2008'de kapandı ancak Out of the Box açıldıktan kısa bir süre sonra yeniden açıldı.

Bayan Cashman, “Ölümüne korktum ama satışlarda herhangi bir düşüş görmedim” dedi. Mağaza tek bir günde 6.000 dolardan fazla para kazandı.

İlk yıl satış tahminlerini dört katına çıkardığını ve 2024 yılında satışların 1,2 milyon dolara ulaşmasının beklendiğini söyledi.

Hediye sepetlerinden topluluğa

Fransa'da doğan ve şu anda Kanadalı olan 54 yaşındaki Suzanne Smith, Toronto yakınlarındaki bir kafe ve çikolatacı olan Biscuits to Baskets'in tek sahibidir.

Bayan Smith, “Ben dört çocuk annesiyim ve üniversite diplomam yok” dedi. “En yüksek okul diplomam 11. sınıftı.”

Boşandıktan sonra yardım için sosyal yardım ve gıda bankasına başvurdu. “Param yoktu” dedi. Ne yapacağımı bilmiyordum.

Bayan Smith bir pazarlama programına girdi ve bir bronzlaşma salonunda yarı zamanlı bir iş buldu. Sosyal yardımdan ayrıldı ve Temmuz 2002'de evinden çikolata ve hediye sepetleri satarak Biscuits to Baskets'i kurdu.

“Annem bana çok yardımcı oldu” dedi. Kahve neredeyse yirmi yıldır devreye girmedi.

Bayan Smith, Colter Smith ile 2008 yılında Facebook'un artık kullanılmayan Hot or Not uygulaması aracılığıyla tanıştı. “Tanışmadan önce birkaç ay konuştuk” dedi. “Temel olarak kör bir randevuydu.” Aralık 2009'da evlendiler.

Biscuits to Baskets, Smith'lerin oturma odasında bir mağaza haline geldi. Kasım 2018'de aile işletmeyi garaja taşıdı. Dönüşümün maliyeti neredeyse 14.000 dolardı.

Bayan Smith, “Annem bize yardım etti” dedi.

Üç yıl sonra Smith'ler kahveyi işlerine dahil etti.

Bayan Smith'in oğlu Andrew, Bay Smith'e ve ona kahveyi öğretti. Üniversitedeyken iki buçuk yıl boyunca Starbucks'ta çalıştı ve Biscuits to Baskets kahve işinin başarısına yardımcı oldu.

Geçen Nisan ayında, yaklaşık 17 milyon takipçisi olan TikTok'ta etkili bir yemek eleştirmeni olan Keith Lee uğradı.

Bayan Smith, “Kocam beni aradı ve 'Bu olanlara asla inanamayacaksınız' dedi” dedi. “'Birisi bize 2.500 dolar bahşiş bıraktı!'”

Bay Lee, lezzetlerini tattıktan sonra kendini tanıttı, Smith'leri müşteri hizmetleri ve yemeklerinden dolayı övdü ve ayrıldı. Kısa bir süre sonra olumlu deneyimiyle ilgili bir video yayınladı.

Bayan Smith, “Olay büyüdü; insanlar pastamızı ve kahvemizi almak için bir saat bekledi” dedi. “Gün boyu çalıştık. Para daha fazla olmasa da dört katına çıkmıştı.”

Bay Lee'nin ziyaretinden önce Sepetlere Bisküvi günde 350 ile 420 dolar arasında getiri sağlıyordu. Bundan sonra şirket günde yaklaşık 1.700 dolar kazandı ve temmuz ayına kadar meşguldü.

İşler o kadar telaşlı hale geldi ki yerel yetkililer sokağı sakinleştirmek için devreye girdi ve tamirhanenin Smith'lerin evine geri dönmesini emretti. Haziran başında yükü paylaşmak için eski bir karavan satın aldılar. Evin bir kısmını işyerine dönüştürmenin maliyeti yaklaşık 8.400 dolardı. Fragman yaklaşık 17.500 dolar getirdi.

Bayan Smith'in oğlu, masrafları karşılamak için üzerinde Bay Lee'nin tebriklerini taşıyan bir tişört satışı düzenledi ve bu satışta 700 dolar toplandı. Bay Lee, bağışlar ve toplam 3.000 $ tutarındaki gelirler için bir Cash App hesabı oluşturdu. Müşteriler cömert ipuçları verdi. Yaklaşık 7.000 dolar toplandı. Geri kalan kısmı için aile kredi çekti ve halen ödemeye devam ediyor.

Bayan Smith, “Hayatımın çoğunu çocukları yetiştirmekle geçirdim” dedi. “Çok fazla eğitimim yoktu, bu yüzden küçük yaşlardan itibaren çoğumuzun yapmak zorunda olduğu işleri yapmak zorunda kaldım.”

Bayan Smith, ailesinin parasını her an alabileceğini söyledi. “Ailem benim en büyük destekçim”