FreeDoom
New member
ÇİZİK
“Üniversitede büyümeyi dört gözle bekliyordum ve şimdi buradayım ve bu çok kötü.” 2023’ten on yedi mezun, işgücüne girme konusunda nasıl hissettiklerini bizimle paylaşıyor ve anlatıyor.
İtibaren Julia Rothmann Ve Shaina Feinberg
Julia bir illüstratördür. Shaina bir yazar ve film yapımcısıdır.
19 Temmuz 2023
Yeni üniversite mezunları için iyi haberler var: iş piyasası güçlü, işsizlik düşük ve Ulusal Kolejler ve İşverenler Birliği tarafından yapılan bir ankete göre şirketler 2023’te bir önceki sınıfa göre yaklaşık yüzde 4 daha fazla mezun almayı bekliyor. .
Kötü haber mi? Çoğu için, üniversitedeki dört yılın tamamına küresel bir salgın damgasını vurdu ve şimdi öğrencilik hayatından iş dünyasına geçmek zorundalar. Bu asla kolay değil. Farklı kolejlerden ve ülkenin bazı bölgelerinden yeni mezun olan 17 kişiye işgücüne girme konusunda ne hissettiklerini sorduk.
Layla Flowers, Denver Üniversitesi:
“Üniversitede büyümeyi dört gözle bekliyordum ve şimdi buradayım ve bu çok kötü.” 2023’ten on yedi mezun, işgücüne girme konusunda nasıl hissettiklerini bizimle paylaşıyor ve anlatıyor.
İtibaren Julia Rothmann Ve Shaina Feinberg
Julia bir illüstratördür. Shaina bir yazar ve film yapımcısıdır.
19 Temmuz 2023
Yeni üniversite mezunları için iyi haberler var: iş piyasası güçlü, işsizlik düşük ve Ulusal Kolejler ve İşverenler Birliği tarafından yapılan bir ankete göre şirketler 2023’te bir önceki sınıfa göre yaklaşık yüzde 4 daha fazla mezun almayı bekliyor. .
Kötü haber mi? Çoğu için, üniversitedeki dört yılın tamamına küresel bir salgın damgasını vurdu ve şimdi öğrencilik hayatından iş dünyasına geçmek zorundalar. Bu asla kolay değil. Farklı kolejlerden ve ülkenin bazı bölgelerinden yeni mezun olan 17 kişiye işgücüne girme konusunda ne hissettiklerini sorduk.
Layla Flowers, Denver Üniversitesi:
Hannah Bradford, Fordham Üniversitesi:“Şu anda dünyanın baskısını hissediyorum. Her şeyin bir amacı olması gerekiyormuş gibi geliyor çünkü her şey acil. ‘Dünya için bir şey mi yapıyorum?’ sorusuna çok fazla vurgu yapılıyor.”
Chris Lawrence, Emory Üniversitesi:“Yazı işleri asistanı olarak bir pozisyon için başvuruyorum. Bir dergide yazar olarak çalışmak istiyorum. ChatGPT beni korkutuyor – üniversite günlerimin sonunda üniversite dünyasına girdi. Makale yazmak için kullanan arkadaşlarım oldu. Bundan on yıl sonra gazetecilik kariyerinin nasıl olacağını hayal etmek gerçekten zor.”
Roberto Belman, Appalachian Eyalet Üniversitesi:“Amerika için Teach ile birlikteyim. Fırsat açığını kapatmak ve bu okullardaki çocukların kariyerlerini dönüştürmek için Başlık 1 okullarına yerleştirilmeye hazırlanıyoruz. Başlık 1 okuluna gittim; çok küçük bir gelirdi. Öğretmenlerim, ihtiyacımız olan şeye sahip olduğumuzdan emin olmak için ellerinden gelen her şeyi yaptı. Tabii ki stresli olacak. Ama buna değecek.”
Sean Oh, Rutgers Üniversitesi:“Üniversite diploması almak benim için çok önemliydi. Üniversiteden mezun olan Latinlerin sayısını artırmak istedim. Bunu sadece kendim için yapmadım, topluluğum için yaptım. Ben de birinci kuşaktanım.”
Weston DelSignore, Güney Kaliforniya Üniversitesi:“Bankacılık sektöründe gördüğümüz tüm haberlerden sonra birçok arkadaşım ve ben iş bulma konusunda gergindik. 2008’de yaşananların tekrarlanmasından korktuk. Geçen yaz bir şirkette staj yaptıktan sonra tam zamanlı bir teklif aldım. Rutgers tişörtlerimi ofiste giyemediğim için iş kıyafetleri aldım.”
Teksas Üniversitesi’nden Rocio Perez Gonzalez:“Bazen yerel bir sanatçının yanında asistan olarak çalışıyorum ve ardından iki yakayı bir araya getirmek için Postmates ve Uber Eats yapıyorum. Sanatın tanıdığınız insanlarla yapacak çok şeyi var.”
Vanessa Khong, Kuzey Kentucky Üniversitesi:“Benim stajım var. Umarım bu bir işe dönüşür ama sadece birkaç kişiyi işten çıkardılar. Ailemle iyi iletişim kuramadığım için eve dönüp ailemle kalamıyorum. Bir iş bulmam ve sonra ev bulmam gerekiyor. Üniversitede büyümeyi dört gözle bekliyordum ve şimdi buradayım ve bu çok kötü. Ama öğrenebilirim. Bir yıl önce, şimdikinden tamamen farklı bir durumdaydım. Bir yıl içinde her şey farklı olacak.”
Alyssa Gutierrez, Albany Üniversitesi, SUNY:“Şu anda kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğin oluşturulması olan UGC ile ilgileniyorum. Markalar için içerik oluşturuyorlar ve bunu sosyal medya sayfalarında yayınlıyorlar. Bir marka size ürününü gönderiyor ve siz kutudan çıkarma videosu ya da deneme ve deneme videosu oluşturuyorsunuz. Birçok UGC yaratıcısı, 30 saniyelik bir video için 150 dolar kazanarak işe başlıyor.”
Sara Wexler, Temple Üniversitesi:“Sığınma talebinde bulunan göçmenlerle çalışan bir işe girdim. Bu işi almadan önce bir balonun içinde yaşıyordum. Göçmen akını olduğunu bilmiyordum. Kör atladım. Sosyal hizmet okulu size temel bilgileri öğretir. Ancak sosyal hizmetin yavaş yavaş öğrenmeniz gereken birçok yönü var.”
Anjan Mani, Cornell Üniversitesi:“Bir kasırga olan tam zamanlı bir iş bulmaya çalışıyorum. 50’den fazla pozisyona başvurdum. Bunun olmasını önlemek için üniversitede bir sürü stajyerlik yaptım ama yine de oluyor.
Tyreek McDole, Oberlin Koleji:“Finans alanında bir işim var. Staj yaptım ve sonunda tam zamanlı bir iş buldum. Başlangıç tarihlerinin çoğu Temmuz, Ağustos veya Eylül aylarındadır. Ancak bu ekonomik ortamda birçok arkadaşımın şirketi tam zamanlı pozisyonların daha sonra başlamasına karar verdi. Yaz aylarında başlayan arkadaş çevremde birkaç kişiden biriyim.”
Alessandra Vennema, Skidmore Koleji:“Ben birinci sınıftayken, pandeminin başlangıcıydı ve her şey kapanmıştı. Birinin ihtiyaç duyduğu son şey, yerel restoranlarında bir caz şarkıcısıydı. Açlıktan ölmek üzere olan sanatçı hakkında bir klişe var. Ama buna inanmayı reddediyorum.”
Greta Garschagen, Hamilton Koleji:“Federal Ulaştırma Bakanlığında çalışıyorum. Kolej, sürekli bir ilginç sohbet ve ilham kaynağıdır. İş gücüne ilk girdiğinizde, kendinizi enerjik ve fark yaratmaya hazır hissedersiniz. Bunun sürdürülebileceği alanlarda bulunmaya devam etmeyi umuyorum.”
“Bir restoran slash okulunda altı aylık bir çıraklık yapıyorum. Gıda, iklim değişikliğine çok katkıda bulunur. Küçük çiftçiliğin bir çözüm olabileceğini düşünüyorum. Bu yaklaşan korkuyla büyüdüm ve bana “Senin neslin dünyayı düzeltecek” dendi.