Yardım! Kanun, Lufthansa’nın bana borcu olduğunu söylüyor ama ben onu tahsil edemiyorum.

FreeDoom

New member
Sevgili Triped Up,

Geçen Mayıs ayında eşim ve ben New York’tan Münih üzerinden Valencia, İspanya’ya gidiyorduk ve Lufthansa uçuşumuzun ilk ayağı rötar yaparak bağlantımızı kaçırdık. Münih Havaalanı, yeniden rezervasyon yapmaya çalışan yolcuların kaotik bir sahnesiydi, ancak Palma de Mallorca’ya ve ardından Valensiya’ya uçağa bindik ve başlangıçta planlanandan sekiz saat sonra vardık. Avrupa yasalarına göre Lufthansa’nın tazminat olarak bize kişi başı 600 avro (toplamda yaklaşık 1.280 ABD doları) borcu var. Lufthansa’ya uçuş detaylarımızı vermemiz için beş ay uğraştıktan sonra, havayolu şirketi nihayet banka bilgilerimizi onlara e-posta ile göndermemizi istedi. Bunu yaptık ama hesabımızda hiçbir şey görünmedi. Bize dört kez transferin tamamlandığını söylediler ama üç ay sonra hala paramız yok. Yardım edebilir misin? Volkan, New Rochelle, New York

Sevgili Volkan,

Birisi bana büyük bir Avrupa havayolu şirketi tarafından para cezasına çarptırıldığını yazdığı her sefer için bir kuruş alsaydım, zengin olurdum – büyük bir Avrupa havayolu şirketinden para almam gerekmedikçe, ki bu durumda muhtemelen zengin olurdum. hala bekliyorum Bu şikayetlerin tek kaynağı Lufthansa değil, ancak çok yaygın olduklarından, sizinkilerle birlikte birkaç vaka daha toplamamın sakıncası yoktur umarım. Bir getirelim…

• Ailesinin benzer uçuş gecikmeleri nedeniyle 2.000 dolar borcu olan Illinois, Northbrook’tan Carolyn. Sizin aksinize, banka bilgilerini e-posta ile göndermeyi reddetti, ancak birilerinin kendisini arayıp bilgi vermesi yönündeki birden fazla talebi ve Lufthansa’ya bilgi içeren iki posta mektubu yanıtsız kaldı ve Davası hızla kapatıldı.

• Denver’dan Jennifer, banka bilgilerini e-posta yoluyla vermeyi reddedip bunun yerine Lufthansa bagajını kaybettiğinde (ancak sonunda teslim ettiğinde) yaptığı harcamalar için borçlu olduğu iddia edilen 275 $ için bir çek veya başka bir ödeme şekli talep ettiğinde benzer şekilde şok oldu.

• Kendisi, karısı ve kedileri için San Francisco’dan Slovenya’ya uçuş rezervasyonu yaptırmak üzere Lufthansa’yı arayan California, Oakland’dan Rory, ancak daha sonra ilk ayağın United ile ortak uçuş olduğunu öğrendi, ki bu duruma izin verilmedi. Premium Economy’de kediler. Lufthansa, bir kedi getireceğini bilerek uçuşu rezerve etmesine rağmen, onu düşürmezler ve evcil hayvanıyla ekonomide oturması için yeni bir bilet almaya zorlarlar.

• Pandeminin başlarında bir uçuşu iptal eden Austin’den Stacey, tam olarak bir yıl sonra yeniden rezervasyon yapmaya çalıştı, ancak Lufthansa’nın bir yıllık krediye izin veren kuralına rağmen bunu başaramadı.

• Ve son olarak, kendisi ve kocası Star Alliance milleri kazanabilmek için Vancouver’dan Berlin’e iki bilet rezervasyonu yapan ve Lufthansa’yı seçen British Columbia, Squamish’li Kelly’den küçük ama yine de can sıkıcı bir sorun. Lufthansa Group’un düşük maliyetli havayolu şirketi Eurowings Discover’da istemeden yeniden rezerve edildiler. Havayolu, Star Alliance’ın bir parçası değildir, ancak orijinal rezervasyonlarına göre mil kazanacaklarından defalarca emin olduklarını söylediler; Bu miller hiç ortaya çıkmadı.
Berlin merkezli AirHelp şirketinin CEO’su Tomasz Pawliszyn, sorunlarınızı duyunca şaşırmadı. “Covid sırasında, Lufthansa kesinlikle bir aykırıydı” dedi. “Avrupa’da müşteri koruma yasalarına saygı göstermemekle ünlüydüler,” dedi ve Avrupa Birliği’nin Amerikalı havacıların genellikle gıpta ettiği gecikmeler ve iptaller için yolcuları tazmin etme konusundaki katı kurallarına atıfta bulundu. Havayolu ayrıca “doğru insan düzeyinde müşteri desteği sağlamada” başarısız oldu, dedi. AirHelp, pandeminin başlamasından bu yana Lufthansa aleyhine 20.000’den fazla dava açtığını söyledi, ancak havayolunun son zamanlarda geliştiğini kaydetti.

Ayrıntılarınızı Lufthansa sözcüsü Christina Semmel’e ilettim. “Bazı müşterilerimizin bu çalkantılı yıllarda yaşadığı hayal kırıklığı ve kafa karışıklığını anlıyor ve üzgünüz.” pandemik seyahat talebi, uçuş iptalleri ve karmaşık rezervasyon talepleri”, daha uzun bekleme sürelerine neden olur.

Bay Pawliszyn’in yorumlarına yanıt olarak şunları söyledi: “Lufthansa, bu kanıtlanmamış iddiaları kategorik ve şiddetle reddediyor. Müşteri odaklı bir şirketiz ve en büyük önceliğimiz, yolcularımızın seyahat zinciri boyunca mümkün olan en iyi, en güvenli ve en keyifli seyahat deneyimini yaşamalarını sağlamaktır.”